Aperitief,  Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

Kerstmenu – Hapje: Tartaar van coquilles met pompelmoes en coppa

Hapje 1, de spinazie hummus, is de revue al gepasseerd. Een ideale knabbel om je gasten bezig te houden terwijl je je volgend hapje maakt: deze tartaar van coquilles. LEKKER! Ik ben verzot op zeevruchten. Garnaaltjes, kreeft, scampi, krab en… Coquilles! Rauw smaken ze best wel anders dan gebakken, allebei lekker, maar wel heel anders.

Wanneer je met rauwe producten werkt, moet je er altijd voor zorgen dat ze kraakvers zijn. Dat is echt belangrijk om er een lekker en fris hapje van te kunnen maken. Geen groen wegtrekkende gasten aub 😉

Ik paarde de lichte en frisse smaak van coquilles met krokant geroosterde coppa en citrusvruchten. Natuurlijk mag een beetje rode peper ook niet ontbreken. Echt een fris en lekker hapje dit!

IMG_2388-2.jpg

Benodigdheden, voor 6 personen:

10 coquilles

2 pompelmoezen

1 sinaasappel

1/2 limoen

1/2 rode peper

6 vellen coppa

hazelnoten

tuinkers

peper, zout

IMG_2396-2

Bereiding:

We maken een tartaar van de coquilles door deze in kleine blokjes te snijden. Vervolgens doe je de blokjes in een mengkom en voeg je het sap van een halve limoen en een kwartje pompelmoes toe. Kruid stevig met peper en zout en meng. Zet dit mengsel even apart in de koelkast. De andere pompelmoes en de sinaasappel snijd je in maantjes. Zorg er hierbij voor dat je zoveel mogelijk van de witte velletjes verwijdert. Leg de velletjes coppa op de bakplaat en zet deze 10 minuten op 180°C. in de oven. Snijd ondertussen de hazelnoten in grove kruimels en versnipper de rode peper. Voeg de rode peper toe aan de tartaar van coquilles. Haal de velletjes coppa uit de oven, deze zijn nu een beetje opgekruld. Laat ze even afkoelen.

IMG_2392-2

Neem er 6 leuke bordjes bij en leg op elk bord een ‘mandje’ coppa. Schep daarin een eetlepel tartaar en leg daarlangs een maantje pompelmoes en een maantje sinaasappel. Werk af met de crumble van hazelnoot, tuinkers en wat extra peper.

Smullen, beloofd!

Laurence

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *