Ravioli met boschampignons
Hallo daar, we gaan weer aan een lekker gerechtje beginnen. Deze ravioli met boschampignons is té lekker. De roomsaus met boschampignons gaat perfect samen met de cacio e pepe (kaas en peper) ravioli (te koop bij Delhaize). Je kan bij gerechten zoals deze natuurlijk kiezen voor welke raviolivulling je gaat, maar deze cacio e pepe is alvast zeker een aanrader.
Boschampignons
Boschampignons zijn naar mijn mening echt een super mooi product en echt iets typisch voor de herfst en de winter. Het is ook een perfect product om in te zetten bij de feestdagen, want het oogt mooi en het is vol van smaak. Een beetje een luxueuzere variant op de gewone champignons.
Tip voor kerst
Dit gerecht is onderdeel van mijn kerstmenu van dit jaar. Ik maak het als veggie voorgerechtje klaar. Het is niet te zwaar in kleine portie en gewoon echt heel lekker. Het is ook gemakkelijk te maken en snel klaar. Je kan de saus al op voorhand klaarmaken, waardoor je gerechtje snel op tafel staat.
Dit gerecht maakt deel uit van – Ginger’s Kerstmenu 2023 – klik HIER om het volledige menu te zien.
Wat heb je nodig?
- Girasoli al cacio e pepe van bij Delhaize
- Boschampignons mix voor pasta van bij Delhaize
- Witte wijn
- Room
- Sjalot
- Parmezaan
- Rucola
Wat moet je doen?
Het is een heel gemakkelijk gerechtje om te maken. Je begint met water aan de kook te brengen, dan maak je je saus zodat deze klaar is tegen dat het water kookt. Dan kook je de ravioli die al na 2 minuten goed is en die kan je dan meteen onder je saus mengen. Afwerken en klaar.
Hoe maak je de saus? Hiervoor verhit je wat olijfolie en boter en daarin stoof je een sjalotje. Als deze glazig is, mogen de paddenstoelen erbij (die je wat kleiner gesneden hebt). Enkele minuten bakken en dan mag de witte wijn erbij. Als deze is uitgekookt, mag de room erbij en kruid je het geheel stevig met peper en zout. Laat inkoken totdat je een stevige saus hebt. Voeg de gekookte ravioli toe en meng voorzichtig.
Werk af met parmezaanschilfers en rucola. Serveer meteen!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Ravioli: Ik gebruik dus de girasoli cacio e pepe van bij Delhaize maar ze hebben nog veel andere lekkere smaken. Bij deze saus zou ik wel blijven bij kaas en champignonsmaken. Alle ravioli’s gevuld met smaken binnen dit genre, kunnen perfect gebruikt worden.
- Boschampignons mix: Ik gebruik de mix voor pasta van bij Delhaize. Daar zit standaard verse oregano en verse tijm bij. Gebruik je een zelf samengesteld mix champignons, voeg deze kruiden dan ook nog toe wanneer je de champignons bakt.
- Op voorhand maken: Je kan dit gerecht heel goed voorbereiden. Als je dit dan gebruikt als voorgerecht bij kerst of bij een feestje, dan staat dit best snel op tafel. Je moet gewoon de saus al volledig op voorhand maken en op het moment zelf deze opwarmen in een grote pan, de ravioli’s koken en onder de saus mengen. Weinig werk nog dus!
- Bewaren: Dit gerecht blijft nog 2-3 dagen goed in de koelkast.
Smakelijk!
Zin in meer lekkere gerechten zoals deze? Check dan zeker eens de volgende.
- Hummus met gehakt en boschampignons
- Spinazie tortellini soep met parmezaan
- Pasta met champignons en spinazie
- Naanpizza met champignons
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Ravioli met boschampignons
Equipment
- 1 grote pan
- 1 kookpot
Ingrediënten
- 250 g girasoli cacio e pepe of ravioli naar keuze
- 1 sjalot versnipperd
- 200 g bospaddestoelen mix voor pasta bij Delhaize (zie tips boven deze receptenkaart)
- 120 ml witte wijn
- 150 ml room
- 1 handje rucola
- 40 g parmezaanschilfers
- peper, zout
- olijfolie, boter
Instructies
- Breng water aan de kook voor de ravioli.
- Verhit een scheutje olijfolie en klontje boter in een grote pan en bak er de sjalot in aan.
- Voeg de bospaddenstoelen mix toe aan de pan wanneer de sjalot glazig is (als je gewoon een mengeling boschampignons gebruikt ipv de voorgemaakte mix, kruid dan nu met oregano en tijm, deze zitten standaard in de mix die ik gebruik).
- Laat enkele minuten bakken en giet dan de wijn in de pan. Laat uitkoken en voeg dan de room toe. Kruid stevig met peper en zout.
- Laat inkoken tot een stevige saus. Kook de ravioli (duurt ongeveer 2-3 minuten). Schep ze uit de kookpot en doe ze bij de saus. Meng voorzichtig.
- Als je dit als voorgerecht eet, is het voor ongeveer 4-6 personen. Eet je dit als hapje, ongeveer voor 8-10 personen en als hoofdgerecht voor 2 personen.
- Verdeel de gewenste portie over de borden en werk af met rucola en parmezaanschilfers. Serveer meteen!
16 Comments
Hilde
Toppertje
As Cooked By Ginger
Dankje! 🙂
Els Poelmans
Super lekker gerechtje. Ga ik zeker vaker nog eens maken. Dankjewel 😘
As Cooked By Ginger
Super leuk dankjewel!
Levi
Heerlijk, snel klaar en ondertussen al een paar keer op tafel verschenen.
Zowel als voorgerecht als hoofdgerecht met een stukje vlees.. fantastisch!
As Cooked By Ginger
Yay, doet me veel deugd om te lezen!
Barbara Vanroose
Lekker, snel en gemakkelijk gerechtje!
As Cooked By Ginger
Yayy! Dankjewel!
Diewke
Zo lekker en gemakkelijk!
Topvoorgerechtje voor het Kerstfeest straks!
As Cooked By Ginger
Yaay! 🙂
Lise
Superlekker en simpel als voorgerechtje! Op voorhand de saus gemaakt. Even opwarmen, pasta koken en staat zo op tafel. 🙂
As Cooked By Ginger
Het is inderdaad een snel gerechtje, al zeker als je de saus op voorhand klaarmaakt 🙂 Fijn te horen!
Lieve Wouters
Heerlijk
Charlotte
Heerlijk receptje! Dat bovendien super snel op tafel staat. Ideaal voor de feestdagen, maar ook een doordeweekse dinsdag of woensdag of … Ik ben fan!
As Cooked By Ginger
Yaaay! leuk te horen!
Pingback: