Comfortfood,  Gevogelte

Zoetzure kip met rijstnoedels

Zoetzure saus kan je natuurlijk gemakkelijk uit een pakje kopen. Leuk en zo, maar dan heb je geen controle over wat erin zit. Als je hem lekker zelf maakt, heb je dat wel. Ik heb het niet zo voor eten uit pakjes. Ik wil graag weten wat ik eet en vooral ook zelf kiezen wat er in mijn eten zit. Ik ben niet de enige, er zijn steeds meer mensen die willen weten waar hun eten vandaan komt en belang hechten aan de voedingswaarde van de producten die ze in hun mond steken en aan hun kinderen geven. Goed zo, denk ik dan. Een mens moet al eens kritisch nadenken. Ik ben er niet extreem veel mee bezig, maar trek de grens wel bij voeding uit pakjes. Homemade zoetzure saus it is, dus!

unnamed (4)

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de saus:

65 g suiker

100 ml witte wijnazijn

4 el sojasaus

3 el ketchup

1 el maïzena + 2 el water

paprikapoeder, peper

Voor de rest:

150 g rijstnoedels

2 kipfilets + 2 el maïzena

1,5 rode paprika

2 stengels lente-ui

enkele stengels bieslook

currypoeder, paprikapoeder, gemberpoeder

peper, olijfolie

unnamed (16)

Bereiding:

Doe voor de saus alles behalve de maïzena en het water in een sauspan en breng aan de kook. Wanneer het geheel kookt, meng je de maïzena met het water en voeg je het toe aan de saus. Meng het eronder en zet het vuur lager.

Snijd de kip in stukken en doe ze in een mengkom. Voeg de maïzena toe en meng. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak de kip aan en kruid met curry-, paprika-, en gemberpoeder en met peper. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan de pot, samen met de versnipperde bieslook en de lente-ui die je in schijfjes hebt gesneden. Bak het geheel op middelhoog vuur totdat alles gaar is en voeg dan de saus toe. Laat op laag vuur staan en zet de deksel erop.

Kook de rijstnoedels gaar zoals aangewezen op de verpakking.

Neem twee mooie bowls, doe er de rijstnoedels in en vervolgens een royale hoeveelheid van de zoetzure kip. Werk eventueel af met wat verse peterselie.

Laat het smaken!

unnamed (3)

 

 

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *