Ga terug

Ravioli met boschampignons

As Cooked By Ginger
Een romige, smaakvolle ravioli met boschampignons. Ideaal als feestelijk voorgerechtje, maar uiteraard ook heel lekker als hoofdgerecht. Smakelijk!
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Aperitief, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans

Equipment

  • 1 grote pan
  • 1 kookpot

Ingrediƫnten
  

  • 250 g girasoli cacio e pepe of ravioli naar keuze
  • 1 sjalot versnipperd
  • 200 g bospaddestoelen mix voor pasta bij Delhaize (zie tips boven deze receptenkaart)
  • 120 ml witte wijn
  • 150 ml room
  • 1 handje rucola
  • 40 g parmezaanschilfers
  • peper, zout
  • olijfolie, boter

Instructies
 

  • Breng water aan de kook voor de ravioli.
  • Verhit een scheutje olijfolie en klontje boter in een grote pan en bak er de sjalot in aan.
  • Voeg de bospaddenstoelen mix toe aan de pan wanneer de sjalot glazig is (als je gewoon een mengeling boschampignons gebruikt ipv de voorgemaakte mix, kruid dan nu met oregano en tijm, deze zitten standaard in de mix die ik gebruik).
  • Laat enkele minuten bakken en giet dan de wijn in de pan. Laat uitkoken en voeg dan de room toe. Kruid stevig met peper en zout.
  • Laat inkoken tot een stevige saus. Kook de ravioli (duurt ongeveer 2-3 minuten). Schep ze uit de kookpot en doe ze bij de saus. Meng voorzichtig.
  • Als je dit als voorgerecht eet, is het voor ongeveer 4-6 personen. Eet je dit als hapje, ongeveer voor 8-10 personen en als hoofdgerecht voor 2 personen.
  • Verdeel de gewenste portie over de borden en werk af met rucola en parmezaanschilfers. Serveer meteen!
Trefwoord Boschampignons, Ravioli