200gbospaddestoelenmix voor pasta bij Delhaize (zie tips boven deze receptenkaart)
120mlwitte wijn
150mlroom
1handjerucola
40gparmezaanschilfers
peper, zout
olijfolie, boter
Instructies
Breng water aan de kook voor de ravioli.
Verhit een scheutje olijfolie en klontje boter in een grote pan en bak er de sjalot in aan.
Voeg de bospaddenstoelen mix toe aan de pan wanneer de sjalot glazig is (als je gewoon een mengeling boschampignons gebruikt ipv de voorgemaakte mix, kruid dan nu met oregano en tijm, deze zitten standaard in de mix die ik gebruik).
Laat enkele minuten bakken en giet dan de wijn in de pan. Laat uitkoken en voeg dan de room toe. Kruid stevig met peper en zout.
Laat inkoken tot een stevige saus. Kook de ravioli (duurt ongeveer 2-3 minuten). Schep ze uit de kookpot en doe ze bij de saus. Meng voorzichtig.
Als je dit als voorgerecht eet, is het voor ongeveer 4-6 personen. Eet je dit als hapje, ongeveer voor 8-10 personen en als hoofdgerecht voor 2 personen.
Verdeel de gewenste portie over de borden en werk af met rucola en parmezaanschilfers. Serveer meteen!