Zondag Bakdag: Havermoutwafels
Geloof het of niet, maar dit is de aller eerste keer dat ik wafels heb gemaakt. Nog nooit eerder in mijn 25 lentes lange leven maakte ik wafels. Dat kan natuurlijk niet! Voor kerst stond het wafelijzer dan ook bovenaan mijn verlanglijstje en nu heb ik ein-de-lijk een poging kunnen wagen. De allereerste Ginger-wafel ooit: een havermoutwafel met chocoladestukjes. Oh – My – God! Jawel, je hoort het goed. Een perfecte zondagse ontbijtwafel en ik kan het weten want ik at het vorige zondag als ontbijt. Beter dan dat op een zondag kan het bijna niet worden.
Benodigdheden, voor 6 wafels:
100 + 20 g havervlokken
2 eieren
3 el ahornsiroop
100 ml melk
1/2 tl bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
4 el chocoladedruppels
snuf zout
Afwerking: fruit naar keuze, ahornsiroop
Bereiding:
Doe de 100 g havervlokken in de blender en pulseer een paar keer zodat het een fijn meel wordt. Doe het in een mengkom, samen met het bakpoeder en de vanillesuiker. Voeg vervolgens de eieren en de ahornsiroop toe en dan de melk. Vervolgens voeg je de chocoladebolletjes toe. Meng goed en voeg als laatste de 20 g havervlokken gewoon zo toe (zonder te blenden tot meel). Laat 10 minuutjes staan zodat het mengsel wat kan indikken, verwarm ondertussen je wafelijzer en begin met het bakken van de wafels.
Ik gebruikte een halve pollepel per wafel. Enkele minuten laten bakken (ongeveer 5 minuten of tot ze mooi goudbruin worden) en erna wat laten afkoelen op een rooster. Als je je zo lang kan beheersen tenminste.
Gewoonweg hét perfecte ontbijt!
TIP: Een romantisch ontbijtje gepland? Dit is het perfecte bordje om voor te schotelen. Een schot in de roos! Natuurlijk is dit ook ideaal tijdens een brunch met meerdere mensen. Gewoon een stapel wafels bakken (recept verdubbelen, verdriedubbelen,..) en serveren met wat fruit.
Smakelijk!
Laurence
20 Comments
Daan
Wat gaaf! Ziet er heel lekker uit zeker de moeite waard. Waar haal jij je pannen vandaan? Ik vond deze webshop misschien ook wel iets voor jou: http://kookgereishop.nl/product-categorie/pannen/
As Cooked by Ginger
Hoi! Dankjewel voor het compliment 😉 Mijn pannen zijn een beetje van overal, maar bedankt voor de tip!
Laura
Ze zien er heerlijk uit! Zou je het deeg ook de avond voordien kunnen maken en het in de koelkast bewaren tot ’s morgens?
As Cooked By Ginger
Hoi,
Havermout absorbeert vocht dus je beslag gaat zeker dik worden.
Giet er ’s morgens dan best een scheutje melk bij om het beslag terug wat lopender te maken.
Je kan ook altijd de wafels al afbakken en ’s morgens even in de broodrooster steken 🙂
Smakelijk!
Laurence
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Marleen
Super recept ,lekker en heel goed om te bakken, zonder problemen,
Echt een aanrader.
As Cooked by Ginger
Heel leuk om te horen dankjewel! 🙂
Rita Ieven
Zeer lekkere wafels. Eenvoudig recept en ze waren goed gelukt.
As Cooked By Ginger
Heel leuk om te horen, dankjewel!
Laat ze nog smaken 😉
Laurence
Pingback:
Axelle
Zien er super lekker uit!
Zou ik dit kunnen bakken op zondag en invriezen zodat ik elke dag een ontbijtje heb? 🙂
As Cooked By Ginger
Hoi,
Ik heb het zelf nog niet getest, maar ik denk dat het zeker moet kunnen.
Ik zou ze, eens ze ontdooid zijn, wel in de broodrooster doen om ze terug lekker krokant te maken.
Laat het smaken,
Laurence
Kiki
Ziet er heel lekker uit! Ik vroeg mij af of je de ahornsiroop ook kan weglaten of vervangen door iets anders?
As Cooked By Ginger
Hoi, je kan hem weglaten maar ik raad aan toch minstens 1 el te gebruiken. Vervangen kan door alle andere lopende zoetstoffen (honing, agave,..)
Groetjes!
Pingback:
Hanne
Overheerlijk en supermakkelijk te maken. Dank je wel voor het recept 😋.
Pingback: