Healthy,  Ontbijt

Zondag Bakdag: Havermoutwafels

Geloof het of niet, maar dit is de aller eerste keer dat ik wafels heb gemaakt. Nog nooit eerder in mijn 25 lentes lange leven maakte ik wafels. Dat kan natuurlijk niet! Voor kerst stond het wafelijzer dan ook bovenaan mijn verlanglijstje en nu heb ik ein-de-lijk een poging kunnen wagen. De allereerste Ginger-wafel ooit: een havermoutwafel met chocoladestukjes. Oh – My – God! Jawel, je hoort het goed. Een perfecte zondagse ontbijtwafel en ik kan het weten want ik at het vorige zondag als ontbijt. Beter dan dat op een zondag kan het bijna niet worden.

Benodigdheden, voor 6 wafels:

100 + 20 g havervlokken

2 eieren

3 el ahornsiroop

100 ml melk

1/2 tl bakpoeder

1 zakje vanillesuiker

4 el chocoladedruppels

snuf zout

Afwerking: fruit naar keuze, ahornsiroop

Bereiding:

Doe de 100 g havervlokken in de blender en pulseer een paar keer zodat het een fijn meel wordt. Doe het in een mengkom, samen met het bakpoeder en de vanillesuiker. Voeg vervolgens de eieren en de ahornsiroop toe en dan de melk. Vervolgens voeg je de chocoladebolletjes toe. Meng goed en voeg als laatste de 20 g havervlokken gewoon zo toe (zonder te blenden tot meel). Laat 10 minuutjes staan zodat het mengsel wat kan indikken, verwarm ondertussen je wafelijzer en begin met het bakken van de wafels.

Ik gebruikte een halve pollepel per wafel. Enkele minuten laten bakken (ongeveer 5 minuten of tot ze mooi goudbruin worden) en erna wat laten afkoelen op een rooster. Als je je zo lang kan beheersen tenminste.

Gewoonweg hét perfecte ontbijt!

TIP: Een romantisch ontbijtje gepland? Dit is het perfecte bordje om voor te schotelen. Een schot in de roos! Natuurlijk is dit ook ideaal tijdens een brunch met meerdere mensen. Gewoon een stapel wafels bakken (recept verdubbelen, verdriedubbelen,..) en serveren met wat fruit.

Smakelijk!

Laurence

20 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *