Voor- of bijgerecht

Geroosterde paprikadressing

Geroosterde paprikadressing. Kennen jullie het gezegde ‘I don’t mean to toot my own horn, but…’ en dan toot je lekker wel op je eigen horn. Ja, dat ga ik nu dus ook even doen. Deze geroosterde paprikadressing is topper dan top. Ik maakte hem als onderdeel van mijn heerlijke geroosterde aubergines, die overgoten worden met deze prachtige dressing. Perfectie!

Last minute beslissingen zijn de beste beslissingen

Eerst dacht ik om bij de aubergines een gewone yoghurtdressing te maken, maar toen bedacht ik me dat ik geroosterde paprika super lekker vind en het dus ook even lekker moet zijn in een dressing met yoghurt. Ik veranderde het idee last minute en wat een goed idee was dat, want de smaakcombinatie klopte helemaal.

Geroosterde paprikadressing, a one trick pony?

No way! Deze dressing is heel erg multifunctioneel. Ik zie hem niet alleen dienst doen bij aubergine, maar ook bij winterse quinoaschotels, als dip voor een hapje of als dressing bij salades met kip of feta. Misschien eens een poging wagen en zelf beslissen waar jullie de dressing het beste bij vinden passen? Houd me zeker op de hoogte via @ascookedbyginger of in de comments onderaan deze blogpost.

Benodigdheden, voor 400 ml dressing:

2 rode paprika’s

2 el olijfolie

125 g natuuryoghurt

snufje rozemarijn

peper, zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de binnenkant naar beneden op de bakplaat. Bak 40 minuten.

Haal uit de oven en laat 5-10 minuten afkoelen. Vervolgens kan je gemakkelijk de schil los trekken. Verwijder de schil van de vier helften en snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Doe het vruchtvlees in de blender en voeg er de rest van de ingrediënten aan toe. Mix glad, proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.

Giet de dressing in een glazen potje of flesje en bewaar in de koelkast.

Tips:

  • Op voorhand maken: Je kan de dressing op voorhand maken en bewaren in een afgesloten glazen potje in de koelkast.
  • Bewaren: De geroosterde paprikadressing blijft een week goed in de koelkast.
  • Yoghurt: Je kan de natuuryoghurt vervangen door Griekse yoghurt of skyr, denk eraan dat de dressing dan iets dikker kan zijn. Je kan altijd uitdunnen met een scheutje water indien gewenst.

Veel – multifunctioneel – plezier met deze geroosterde paprikadressing!

Liefs, Laurence

Gerechtjes waarbij je deze dressing kan gebruiken:

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Geroosterde paprikadressing

As Cooked By Ginger
Een krachtige en verrukkelijke geroosterde paprikadressing. De perfecte dressing om over verschillende salades en warme bijgerechten te gieten.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Dressing
Keuken Belgisch
Porties 400 ml

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika's
  • 2 el olijfolie
  • 125 g natuuryoghurt
  • 1/2 tl rozemarijn
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg met de binnenkant naar beneden op de bakplaat.
  • Bak 40 minuten en laat nadien 5-10 minuten afkoelen.
  • Scheur de schil van het vruchtvlees met je handen en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe ze vervolgens in de blender.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de blender, ook de kruiden.
  • Mix glad, proef en kruid bij met peper en zout indien nodig. Serveer of bewaar in een glazen potje in de koelkast.
Trefwoord Dressing, Paprika

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept