Ontbijt

Gezonde banana split

Wanneer je banana split als ontbijt kan eten, dat is wanneer ontbijten een feest wordt. Het is lekker, het oogt mooi en het is ook nog eens leuk om op te eten. Een echte banana split bestaat uit een banaan die je in twee snijdt en daartussen doe je dan enkele bollen ijs (meestal drie) met koekjes, hagelslag, slagroom en chocoladesaus. Een baksteen in een potje dus. Niets voor mij! Ik ga liever voor een lichtere variant met yoghurt en rode vruchten compote. Super lekker. Tijd om zelf aan de slag te gaan zodat je zelf je tanden erin kan zetten.

unnamed-2

Benodigdheden, voor 1 persoon:

1 banaan

1/2 potje (lactosevrije) natuuryoghurt

1 handvol rode vruchten (uit de diepvries)

1 el rijstsiroop (of honing)

1 flinke el Chocolade Granola (of granola die je thuis hebt staan)

unnamed-5

Bereiding:

Begin met het maken van de compote zodat die ondertussen even kan afkoelen. Zet een pot op het vuur waar je de rode vruchten in doet. Warm het geheel op en breng aan de kook. Wanneer de vruchten platter worden, voeg je de rijstsiroop toe. Laat inkoken en wat dikker worden en haal dan van het vuur en zet apart zodat het wat kan afkoelen.

unnamed-6

Ondertussen pel je je banaan en snijd je deze in de lengte in twee. Leg de twee delen met de boogjes tegen elkaar op je bord. Schep er een dikke kwak yoghurt op, gevolgd door een flinke dosis rode vruchten compote. Als laatste strooi je er wat van de granola over en je bent klaar om te smullen.

Snel klaar en top lekker!

Enjoy!

unnamed-7

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *