Geroosterde paprikadressing
As Cooked By Ginger
Een krachtige en verrukkelijke geroosterde paprikadressing. De perfecte dressing om over verschillende salades en warme bijgerechten te gieten.
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Bijgerecht, Dressing
Keuken Belgisch
- 2 rode paprika's
- 2 el olijfolie
- 125 g natuuryoghurt
- 1/2 tl rozemarijn
- peper, zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg met de binnenkant naar beneden op de bakplaat.
Bak 40 minuten en laat nadien 5-10 minuten afkoelen.
Scheur de schil van het vruchtvlees met je handen en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe ze vervolgens in de blender.
Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de blender, ook de kruiden.
Mix glad, proef en kruid bij met peper en zout indien nodig. Serveer of bewaar in een glazen potje in de koelkast.
Trefwoord Dressing, Paprika