Ga terug

Geroosterde paprikadressing

As Cooked By Ginger
Een krachtige en verrukkelijke geroosterde paprikadressing. De perfecte dressing om over verschillende salades en warme bijgerechten te gieten.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Dressing
Keuken Belgisch
Porties 400 ml

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika's
  • 2 el olijfolie
  • 125 g natuuryoghurt
  • 1/2 tl rozemarijn
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg met de binnenkant naar beneden op de bakplaat.
  • Bak 40 minuten en laat nadien 5-10 minuten afkoelen.
  • Scheur de schil van het vruchtvlees met je handen en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe ze vervolgens in de blender.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de blender, ook de kruiden.
  • Mix glad, proef en kruid bij met peper en zout indien nodig. Serveer of bewaar in een glazen potje in de koelkast.
Trefwoord Dressing, Paprika