Voor- of bijgerecht

Geroosterde aubergine met dressing van rode paprika

De aubergine. Er is verdeeldheid over binnen ons gezin. Mijn man, ikzelf en mijn broer vinden het lekker. Mijn zus en mama vinden het vreselijk en mijn schoonbroer en papa staan er neutraal tegenover. Jullie kunnen me dus wel geloven wanneer ik zeg dat de, binnen ons gezin controversiële, groente niet zo vaak op tafel komt bij familiefeestjes. Daarom moeten de echtgenoot en ik in ons eigen huishouden aan onze aubergine-recepten werken. En met de echtgenoot en ik, bedoel ik dus eigenlijk gewoon ik. Deze geroosterde aubergine met een lekkere dressing stond al erg lang op de planning, maar om één of andere reden kwam ik er nooit toe. Nu het herfstseizoen weer aanbrak, kreeg ik toch zin om het te serveren als bijgerecht bij een goed stukje vlees. Lams! Het moet één van de favorietjes van mijn man en mij zijn. Hmmm! En ook over de dressing moest ik niet lang nadenken, dat werd de overheerlijke geroosterde paprikadressing die hier al een tijdje op de blog staat te pronken.

IMG_6718

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 aubergines

olijfolie

rozemarijn, peper, zout

Dressing: zie recept

2 lamsfilets of stukje lams naar keuze

IMG_6719

Bereiding:

Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Maak er ruitvormige inkepingen in door eerst van linksboven naar rechtsonder te snijden en vervolgens andersom (zie foto). Wrijf in met olijfolie (niet te zuinig zijn) en kruid met voldoende rozemarijn, peper en zout. Leg de aubergines met de binnenkant naar boven op een bakplaat en rooster ze ongeveer 30-40 minuten. Ga af en toe eens kijken om te zien of ze niet te zeer aan het aanbakken zijn.

IMG_6717

Maak ondertussen de dressing zoals aangewezen in het recept.

Wanneer de aubergines bijna klaar zijn, bak je je vlees.

IMG_6714

Serveer de aubergines op een grote schotel en giet er de dressing op het einde over. Het perfecte bijgerechtje! Je kan er verschillende soorten vlees, maar ook vis of een salade bij eten. Ik zou de salade dan wel aankleden met wat voedzame zaken zoals noten, kikkererwten, linzen ofwel wat kaas.

Enjoy!

IMG_6712

2 Comments

  • Aline

    Oh my God, dit is echt WAANZINNIG lekker!! De paprika dressing is super makkelijk te maken (en fingerlicking good!) en dan die zachte geroosterde aubergines bij een malse lamsmignonnette, heer-lijk!!
    Merci Laurence voor deze topper, die komt nu geregeld hier op tafel 😉
    Groetjes,
    Aline

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.