Lunch,  Voor- of bijgerecht

Aardappelsalade met feta en rode kool

Ik heb het gedurfd om eens een andere aardappelsalade te maken voor de barbecue, namelijk deze aardappelsalade met feta en rode kool in plaats van de gewone variant. Je weet wel, dé aardappelsalade. Gekookte patatjes met peper, zout, peterselie of bieslook, sjalotje, eventueel één of meerdere hardgekookt eitjes eronder en lekker veel mayonaise. De favoriet van elke Belgische BBQ’er. Ik moet toegeven dat ik er zelf ook dol op ben, hoor. Al ben ik niet zo’n ‘patatteneter’, af en toe smaakt het toch echt wel. Gekookte patatjes met wat zout op, hmmm! Of een gepofte versie in zilverpapier op de BBQ, ook hmm!

Om terug te komen op die aardappelsalade,… Lekker is ie wel, maar gezond, dat is een andere zaak. Ik heb een poging gedaan om hem in een gezonder jasje te steken, erop hopend dat een paar enkelingen (op zijn minst) hierdoor beïnvloed zouden worden en eens voor deze optie gaan ipv voor de klassieker. Hij is fris, zurig, minder zwaar, lekker én gezond.

Benodigdheden, voor 2-4 personen:

14 krielaardappelen

80 g feta

3 el rode wijnazijn

2 el olijfolie

14 stengels verse bieslook

8 stengels verse peterselie

1/3e rode kool

peper, zout

Bereiding:

Was de krieltjes en snijd in twee of vier, afhankelijk van de grootte. Kook gaar in een tiental minuten. Spoel meteen onder koud water en laat volledig afkoelen. 

Doe de afgekoelde krieltjes in een mengkom en verkruimel de feta erboven. Snijd vervolgens de rode kool in flinterdunne repen met behulp van de mandoline. Voeg toe aan de salade.

Versnipper de bieslook en peterselie en voeg toe. Meng!

Meng de rode wijnazijn met de olijfolie en kruid met flink wat peper en zout. Giet over de salade en meng goed. Bewaar de salade in de koelkast tot je gaat eten. 

Tips: 

  • Wij eten deze salade graag met een stukje vlees of vis on the side. 
  • Het is een ideaal bijgerecht om te maken bij de barbecue. 
  • Voeg eventueel nog grof gehakte amandelen toe. 
  • De hoeveelheden zijn met een korrel zout te nemen. Het hangt er wat van af wat je erbij eet. 
  • Voorbereiding: Je kan deze salade volledig op voorhand klaarmaken.
  • Zet de salade een tijdje in de koelkast vooraleer je hem opeet. Hij is het lekkerst koud!

Smakelijk!

Laurence

Benieuwd naar welke aardappelsalades ik nog op tafel kan toveren? Check dan zeker eens deze heerlijke aardappelsalade met harissa en citroen. Lekker met een stukje lams! En deze variant met pesto en ei zal je zeker ook kunnen bekoren. Je kan me natuurlijk ook volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Aardappelsalade met feta en rode kool

As Cooked By Ginger
Een frisse, gezonde aardappelsalade met feta en rode kool. Dé bekende aardappelsalade in een nieuw jasje!
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 14 krielaardappelen in 2 of 4 gesneden
  • 80 g feta
  • 1/3 rode kool
  • 14 stengels bieslook versnipperd
  • 8 stengels peterselie versnipperd
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Kook de krieltjes gaar in een tiental minuten, spoel meteen onder koud water en laat volledig afkoelen.
  • Verkruimel de feta bij de afgekoelde aardappelen.
  • Snijd de rode kool in flinterdunne repen mbv de mandoline en voeg toe aan de salade, samen met de bieslook en peterselie. Meng.
  • Meng de rode wijnazijn met de olijfolie en kruid stevig met peper en zout. Giet over de salade en meng goed.
  • Bewaar in de koelkast totdat je gaat eten.
Trefwoord Aardappelen, Feta, Rode kool

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept