Salades,  Voor- of bijgerecht

Aardappelsalade met harissa en citroen

Oké, we moeten het even over de wereldkeuken rayon bij Delhaize hebben. I love it! Ik kan er echt (als de corona 30 minuten winkelen regel het toelaat) van genieten om op mijn gemakje al die producten te bekijken. De Thaise, Midden-Oosterse, Mexicaanse, Italiaanse,.. Love them all.

Vandaag gaan we de Midden-Oosterse tour op want ik haalde een potje ‘preserved lemons’ en een potje ‘harissa‘ uit de rekken. Wat is dat?

  • Preserved lemons – ingelegde citroenen: Citroenen die gepekeld zijn in zout en hun eigen sap.
  • Harissa: Een rode, pikante(re) pasta gemaakt van oa tomaten, pepers, komijn, look,..

Beiden heel lekker, beiden smaakbommetjes en ik ga ze gebruiken in een lekkere aardappelsalade vandaag. Zijn jullie er klaar voor?

Benodigdheden, voor ongeveer 4 personen (afhankelijk van wat je erbij eet):

10 vastkokende aardappelen

2 tl harissa

1 halve ingelegde citroen

4 el olijfolie

handvol verse peterselie, versnipperd

15-20 zwarte olijven

1-2 el rozijnen

peper, zout

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar, giet af en spoel meteen onder koud water. Laat volledig afkoelen.

Doe de afgekoelde aardappelen in een kom en voeg er de harissa en olijfolie aan toe. Meng goed. Snijd de citroen in hele fijne stukjes en hak de olijven grof. Voeg toe samen met de peterselie en rozijnen. Kruid stevig met peper en een beetje zout.

Serveer als side dish bij bijvoorbeeld lamskoteletjes, biefstuk of een stukje vis. Of eet het zo met een extra salade erbij.

Smakelijk!

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *