Comfortfood,  Vlees,  Voor- of bijgerecht

Cheesy aardappel wedges

Wanneer de herfst in het land is, gaan we aan het comfortfood. Aan welke dingen denk ik als ik het woord comfortfood hoor? Brood, pasta, chips, frietjes, spek, aardappelen, ovenschotel en,… KAAS.

Kaas moet zo’n beetje het ultieme comfortfood zijn. Elk gerecht waar (veel) kaas aan toegevoegd wordt, wordt instant gebombardeerd tot feel good food. Toch?

Ik vind alvast van wel en omdat de herfst in het land is en ik zin had in een lekkere ovenschotel met kaas, ging ik aan de slag met een heerlijk stukje zachte Comté kaas. Een super lekker en kwaliteitsvol stukje kaas. Een streekproduct uit de regio van de Franse Jura mét AOP-label (een kwaliteitslabel dat ervoor zorgt dat de kwaliteit van de kaas Europees beschermd wordt). Smullen van kwaliteit dus.

Wat ik ermee maakte? Dat toon ik je nu meteen!

Benodigdheden, voor 2 personen:

400-500 g vastkokende aardappelen

150 g Comté kaas naar keuze – ik ging voor een zachte, jongere variant

125 g spekblokjes

handje verse peterselie, versnipperd

3 stengels lente-ui

peper, zout, paprikapoeder

olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aardappelen en snijd ze in wedges (met de schil er nog aan). Doe de wedges in een mengkom en giet er flink wat olijfolie bij. Kruid met peper en zout en ongeveer 1 tl paprikapoeder. Meng en stort de wedges op een bakplaat, spreid uit. Bak 30 minuten.

Rasp ondertussen de kaas, bak de spekblokjes en snijd de lente-ui in schijfjes. Haal de wedges uit de oven en strooi er de kaas over. Zet 10 minuten terug in de oven.

Verdeel nadien de spekblokjes, lente-ui en peterselie over de cheesy wedges en werk af met wat peper. Eet meteen op.

Super lekker, laat het smaken!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *