Healthy,  Muffins & Gebakjes

Healthy Blondies

Of we deze dingen meteen blondies moeten noemen, dat weet ik niet zo. Blondies zijn brownies maar dan met witte chocolade, maar daar hebben deze gebakjes niet zo erg veel mee te maken. Wel lijken ze op blondies, hebben ze de textuur van blondies en verder… Hebben ze niet zoveel gemeen met de échte blondies. Deze zijn boterig, zwaar, zitten vol witte chocolade en suiker en ze zijn verrrruuuuukkkkeellijjkkkkkkk. Verrukkelijk, maar niet gezond. Deze blondies zijn dat wel én ze zijn óók lekker. Je moet ze niet proberen te vergelijken met de smaak van echte blondies, maar ik vind ze alvast lekker en kan er maar moeilijk vanaf blijven.

Deze blondies bevatten een geheim gezond en voedzaam ingrediënt, geen geraffineerde suikers en verder enkel nog wat notenboter en donkere chocolade. Zijn jullie er klaar voor?

IMG_7213

Benodigdheden, voor 12 healthy blondies:

430 g kikkererwten (dit is het uitgelekt gewicht)

120 g pindakaas (of een andere notenboter als je dit liever hebt)

100 ml ahornsiroop

1 tl vanille extract

1 tl (wijnsteen) bakpoeder

snuf zout

125-150 g pure chocolade

30-40 g chocolate chips

IMG_7216

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Verder is dit een heel gemakkelijk gebakje om te maken. Neem er je foodprocessor bij en doe er de kikkererwten in. Voeg de pindakaas, ahornsiroop, vanille extract, bakpoeder en zout toe. Mix alles tot een glad geheel.

IMG_7193

Haal het mesje uit de foodprocessor en snijd de chocolade in stukjes met een groot mes. Voeg deze toe aan het mengsel en meng het er goed onder zodat het eerlijk verdeeld is (niet meer blenden nu!)

Neem er een rechthoekige ovenschaal bij en doe er wat bakpapier in. Als je een vierkante bakvorm van ongeveer 20×20 cm hebt, is dit ook goed, maar mijne is groter en dan gingen mijn gebakjes te plat zijn.

IMG_7215

Stort het beslag in de bakvorm en strijk glad. Verdeel de chocolate chips over het geheel en zet de blondies 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Prik er nadien even in. Als je prikker er schoon uit komt (buiten de gesmolten chocolade gerekend), zijn je blondies klaar, anders zet je ze nog vijf minuten bij.

Laat volledig afkoelen en snijd in 12 vierkantjes.

TIP: Ze zijn het allerlekkerst als ze een tijdje in de koelkast gestaan hebben. Dan zijn ze wat opgesteven. De blondies horen trouwens nog wat vochtig en smeuïg te zijn in het midden. Zo zijn ze het lekkerst!

IMG_7192

I love zorgeloos snoepen!

Pssst, ik ben echt heel erg benieuwd naar wat jullie ervan vinden. Vinden jullie ze te veel naar kikkererwten smaken? Laat ze eens proeven aan iemand die niet weet wat erin zit. Vinden jullie ze lekker of maar zo en zo? Let me know!!

Groetjes,

Laurence

IMG_7214

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *