Ontbijt,  Snacks

Zondag Bakdag: Gevuld verloren brood

Waar zitten die fans van verloren brood? Die maak ik vandaag alvast extra gelukkig met dit toppertje, hmmm! Zelfs husband die niet graag verloren brood eet (met wie ben ik getrouwd, Jezus :D), heeft dit gerechtje met veel smaak opgegeten. Hij moest het toegeven.

Zelf lust ik heel graag verloren brood maar komt het hier wel niet vaak op tafel. Het is zo één van die gerechtjes waar ik gewoon nooit aan denk. Al denk ik dat de peuter het wel graag zou lusten. Eens een keertje testen.

Terug naar het gerechtje van vandaag. Verloren brood, gevuld met een zoete roomkaasvulling en bosbessen. Klinkt dat heerlijk? Lees dan maar snel even verder…

Benodigdheden, voor 2 personen:

4 snedes dik toastbrood (of ander brood naar keuze)

1 ei

50 ml melk (ongeveer, giet er maar gewoon een flinke scheut bij)

1 tl vanille-extract

100 g roomkaas

2 el poedersuiker

handvol bosbessen

Afwerking: ahornsiroop, bosbessen

Bereiding:

Doe de roomkaas in een kommetje en voeg er de poedersuiker aan toe. Meng tot een glad geheel. Neem er twee boterhammen bij en besmeer ze royaal met het mengsel. Verdeel er flink wat bosbessen overheen en leg er vervolgens de andere twee boterhammen op.

Meng het ei, de melk en de vanille. Verhit een klontje boter in een pan. Haal de boterhammen door het eimengsel en bak ze goudbruin in de boter.

Snijd de twee verloren broodjes in driehoekjes en serveer met wat ahornsiroop en extra bosbessen.

Heel gemakkelijk te maken en super lekker.

Smakelijk!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *