Healthy,  Ontbijt

Havermoutpannenkoeken

Zoals jullie weten ben ik nogal een gewoontedier als het op het ontbijt aankomt, maar af en toe overhaal ik mezelf om eens iets nieuws te proberen. Een gezondere pannenkoek, waarom niet? Zelf eet ik helemaal niet vaak pannenkoeken. De echtgenoot gruwelt ervan en ik heb gewoon vaak iets dat ik nog liever eet dan pannenkoeken, waardoor de pannenkoek vaak aan de kant geschoven wordt voor een, voor mezelf, beter alternatief (denk: donuts, Brusselse en Luikse wafel, muffins,…). Als ik ze eet, dan is dat zo goed als altijd met bruine suiker. Stroop durf ik er ook al eens op te smeren, maar bruine suiker wint de ‘wat ik het vaakst op mijn pannenkoeken doe’-wedstrijd.

We kunnen het ondertussen nog zoveel over pannenkoeken hebben, het feit blijft dat ze niet op en top gezond zijn. Gelukkig zijn er heel wat gezondere alternatieven die ervoor zorgen dat je toch dat pannenkoek-gevoel krijgt zonder al meteen aan je calorieën voor de rest van de dag te zitten. Als we daar nog aan doen tenminste, aan calorieën tellen, zo populair is dat niet meer. We zullen het wel aan onze broek voelen op een gegeven moment, zeker?

IMG_6133

Benodigdheden, voor 2 pannenkoeken (1 persoon):

3 flinke eetlepels havermeel (ik neem volkoren havermeel)

1 ei

1 el Griekse of natuuryoghurt

scheutje melk naar keuze

Bereiding:

Zo’n makkie en zo snel klaar. Doe het ei en de yoghurt in een kommetje en meng met een vork. Voeg het havermeel toe en meng tot één geheel. Als je geen meel hebt, kan je ook wat gewone havermout blenden. Op dit moment heb je een dikke pap. Giet er een scheutje melk bij tot het voor jou de gewenste consistentie heeft. Voor mij is dat als ik mijn vork eruit haal, dat het deeg traag, maar lopend van mijn vork valt. Ik heb graag dunne pannenkoeken!

IMG_7857
Zoals je kan zien, kan je ze altijd anders dresseren. Hier plooide ik de pannenkoeken dubbel ipv ze op te rollen en werkte ik af met gebakken appeltjes met kaneel en aardbei.

Verhit een koekenpan en doe er een klein klontje boter in. Bak je pannenkoeken op middelhoog vuur. Ik maak er van deze hoeveelheid altijd twee.

TIP: Je kan altijd een snufje kaneel, kardemom of wat vanille extract toevoegen aan je beslag voor extra smaak.

Werk je pannenkoeken af zoals je ze zelf wilt. Ik doe dit vaak met yoghurt en rode vruchten of met gebakken appelblokjes met kaneel. Héérlijk!

Super lekker én gezonder dan gewone pannenkoeken!

Guilt-free brekkie!

Enjoy!

IMG_7829

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *