Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Pindakaas blondies

Gekke titel? Nee, hoor! Blondies zijn brownies maar dan niet met donkere chocolade of zonder chocolade. Vandaag is dat laatste het geval. We gaan namelijk pindakaas gebruiken in de plaats van chocolade. Waar zitten die pindakaas-lovers? Ik vind het héérlijk. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik het echt pas laat in mijn leven ontdekte. Het was iets dat bij ons thuis simpelweg niet in de kasten stond, maar je kan er zoveel lekkere dingen mee maken. Zeker in combinatie met chocolade is het geweldig. Als je hier bij As Cooked by Ginger ‘pindakaas’ in de zoekfunctie ingeeft, ga je heel veel lekkere dingen terug vinden. Echt veel. Tja, ik kan er gewoon niet genoeg van krijgen. Wat doe je eraan? 😉 Niets, gewoon nog eens iets nieuws bakken met pindakaas.

Drie, twee, één,… Bakken maar!

Benodigdheden:

180 g pindakaas

150 g lichtbruine suiker

60 ml zonnebloemolie

180 g bloem

60 ml melk (naar keuze, plantaardig kan ook)

80 g chocoladedruppels

Afwerking: 80 g pure chocolade, 80 g witte chocolade, scheutje melk

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een vierkant bakblik van 20x20cm. TIP: Ik had enkel een bakblik van 30×30, maar het deeg is vrij vast dus je kan het gewoon een stukje van twee zijden af aandrukken en de lege delen van je bakblik opvullen met bvb bakpapier of aluminiumfolie OF je kan een dubbele portie deeg maken. Ik ontdekte pas bij het vullen van mijn groot bakblik dat ik eigenlijk een kleinere vorm nodig had. Roeien met de riemen die je hebt in de keuken!

Meng de bruine suiker met de zonnebloemolie en de pindakaas tot een glad geheel. Ik deed dit in de keukenmachine, maar dit kan zeker ook gewoon met de garde.

Zeef de bloem en voeg deze toe. Giet vervolgens de amandelmelk erbij en meng. Als laatste voeg je nog de chocoladedruppels toe. Meng goed, stort in het ingevette bakblik en zet 25-30 minuten in de oven.

Laat afkoelen en ontvorm. Smelt de zwarte chocolade met een scheutje melk in de microgolfoven en sprenkel met een lepeltje over het gebak. Doe dan hetzelfde met de witte chocolade. Ik ging er volledig voor en maakte er een echt boeltje van zoals je kan zien. Laat u maar eens goed gaan!

En oh ja, SMAKELIJK!

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *