Muffins & Gebakjes

Pindakaasfudge

Ik weet het, het is nog geen zondag bakdag, maar ik had gewoon zin om tussendoor een zoete snack te delen met jullie. Eentje met pindakaas dan nog wel. Pindakaas is een product waarvan ik er pas op latere leeftijd achterkwam dat het geweldig is. Bij ons thuis vroeger werd dat absoluut nooit in huis gehaald, het was voor mij iets volledig onbekend, om eerlijk te zijn. Dat was iets wat de mensen uit Nederland regelmatig aten, maar wij Belgen? Nope, geen pindakaas. Alvast in ons huishouden toch niet.

Tot ik het in huis haalde en besefte hoe multifunctioneel pindakaas is. Je kan het op je rijstwafel smeren, op je appel, in je gebak draaien, als basis voor je saus gebruiken… en dus ook fudge van maken. Dat is wat we vandaag gaan doen.

IMG_0007

Benodigdheden, voor een 16-tal blokjes:

100 g pindakaas naar keuze

40 g rijstsiroop of honing

20 g kokosolie

snuf zeezout

handvol pecannoten

chocoladeschilfers (van pure chocolade)

IMG_0005

Bereiding:

Doe de pindakaas en de rijstsiroop of honing in een kommetje. Smelt de kokosolie op het vuur en voeg ook toe. Meng tot een mooi geheel. Hak de noten grof en voeg deze ook toe. Doe er een snufje zeezout bij en meng alles nog eens goed. Doe wat bakpapier in een klein vierkanten bakblik of kleine ovenschotel en stort het beslag erin. Strijk glad zodat alles evenredig verdeeld is en verdeel de chocoladeschilfers erover. Druk aan zodat ze er nadien niet afvallen.

IMG_0003

Laat een nachtje (of minstens drie uurtjes) in de koelkast staan en snijd nadien in blokjes. Bewaar ze in een weckpot of een andere afgesloten pot in de koelkast. Het enige dat je dan nog moet doen, is er af en toe van snoepen. Leve snacks!

Enjoy!

IMG_0004

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *