Muffins & Gebakjes

Pindakaasfudge

Deze pindakaasfudge is een smaakbommetje. Ideaal voor wanneer je trek hebt in iets zoet maar niets te groot wilt eten. Het is zacht om in te bijten en vol van smaak. Fudge wordt normaal gezien met boter, suiker en room gemaakt, maar wij maken hem vandaag een beetje anders. Met pindakaas als basis, yum!

Pindakaas is een product waarvan ik er pas op latere leeftijd achterkwam dat het geweldig is. Bij ons thuis vroeger werd dat absoluut nooit in huis gehaald, het was voor mij iets volledig onbekend, om eerlijk te zijn. Dat was iets wat de mensen uit Nederland regelmatig aten, maar wij Belgen? Nope, geen pindakaas. Alvast in ons huishouden toch niet.

Tot ik het in huis haalde en besefte hoe multifunctioneel pindakaas is. Je kan het op je rijstwafel smeren, op je appel, in je gebak draaien, als basis voor je saus gebruiken… en dus ook fudge van maken. Dat is wat we vandaag gaan doen.

Benodigdheden, voor een 16-tal blokjes:

100 g pindakaas naar keuze

40 ml honing

25 g kokosolie

snuf zeezout

40 g pecannoten

50 g pure chocolade

Bereiding:

Meng de pindakaas en honing met de garde. Smelt de kokosolie en giet deze bij de pindakaas. Hak de pecannoten grof en voeg deze toe, samen met het zeezout. Meng tot één geheel.

Doe wat bakpapier in een klein vierkanten glazen kommetje of bakblik. Giet het beslag erin en strijk glad.

Smelt de pure chocolade en sprenkel deze over de fudge. Zet minstens vier uur tot een nachtje in de koelkast en snijd nadien in kleine vierkantjes. Bewaar in de koelkast.

Tips:

  • Je kan dit recept perfect verdubbelen als je wat meer wilt maken of geen klein genoeg bakblik/glazen schotel hebt.
  • De pecannoten kunnen vervangen worden door walnoten als je geen pecannoten in huis hebt of liever walnoten eet.
  • Je kan de fudge perfect in de diepvries bewaren en een half uurtje op voorhand uitleggen als je zin hebt om eentje te eten. Bewaar ze in een afgesloten zakje/doosje.

Helemaal fan van pindakaas? Check dan zeker eens deze pindakaas blondies of deze overheerlijke pindakaas bonbons. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Pindakaasfudge

As Cooked By Ginger
Heerlijke, smeuïge pindakaasfudge met pecannoten die zorgen voor een lekkere crunch en chocolade die het geheel nog verrukkelijker maakt.
Totale tijd 1 dag
Porties 16 blokjes

Ingrediënten
  

  • 100 g pindakaas
  • 40 ml honing lopende
  • 25 g kokosolie
  • 1 snuf zeezout
  • 40 g pecannoten grof gehakt
  • 50 g pure chocolade

Instructies
 

  • Meng de pindakaas en honing met de garde.
  • Smelt de kokosolie en voeg toe aan de pindakaas.
  • Voeg een snufje zeezout toe en vervolgens de pecannoten. Meng tot één geheel.
  • Leg een stukje bakpapier in een klein bakblik of klein vierkant schoteltje. Giet het beslag erin.
  • Smelt de pure chocolade en sprenkel over het geheel. Bewaar minstens vier uur tot een nachtje in de koelkast.
  • Snijd in ongeveer 16 vierkantjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept