Soep

Erwtensoep met miso en krokante kikkererwten

Met dit weertje kunnen we allemaal toch wel een lekker soepje gebruiken. De erwtensoep met rookworst en een pistolet met een dik stuk spek bij, die kennen we natuurlijk allemaal. Zo geweldig lekker. Ik herinner me nog een dag dat we, heel lang geleden, met de ouders een fiets/wandeltocht hadden gemaakt tijdens een hele koude dag. We gingen toen een brasserie binnen en bestelden allemaal erwtensoep. Dit moet in mijn leven één van de maaltijden zijn die me het beste gesmaakt heeft ooit. Haaa, nostalgie.

Vandaag maken we opnieuw erwtensoep, maar dan eentje met een twist. Heel lekker op een koude, winterse dag.

IMG_9668

Benodigdheden, voor 2 personen:

500 g erwtjes (uit de diepvries)

250 ml kokosmelk

1 el miso (ik heb bruine rijst miso maar je hebt er verschillende in de plaatselijke natuurwinkel)

400 ml water

peper en zout

1 blik kikkererwten (265 g uitgelekt gewicht)

2 tl wasabi

olijfolie

paprikapoeder, peper

Bereiding:

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot en voeg de erwtjes toe. Kruid met peper. Voeg na een tweetal minuten het water, de miso en de kokosmelk toe. Laat een kwartiertje koken. Kruid bij met peper en een beetje zout. Mix de soep tot één geheel. Dat mag een dikke soep zijn.

Vervolgens maken we de kikkererwten klaar. Giet ze in een zeef en spoel ze af met water. Dep ze wat droog en doe ze in een kommetje. Meng in een apart kommetje de olijfolie, wasabi, paprikapoeder en peper (niet te veel peper). Voeg toe aan de kikkererwten en meng goed zodat alle kikkererwten een laagje van het mengsel hebben. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel er de kikkererwten over. Rooster ze een 30-tal minuten en haal ze dan uit de oven.

Schep de soep op in kommen, strooi er wat kikkererwten over en smullen maar.

Smakelijk!

IMG_9666

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *