
Zoete aardappel – paprikasoep
Ik geloof dat het alweer eventjes geleden is dat ik nog eens een soepje op de blog gezet heb en aangezien ik zo’n soepboer ben, ging er een alarm bij mij af. Ik moest dringend een nieuw soepje maken! Soep eet ik trouwens in elk seizoen. Het kan me niet schelen dat het buiten 30 graden is, soep zal ik eten. Ik ben zo grootgebracht. Ik herinner me dat we tijdens onze vakanties aan zee, na een hele dag op het strand, bruingebrand terug in het appartementje aankwamen en we ons één voor één gingen douchen. Daarna smeerden we ons in met een dikke laag aftersun en had de mama een grote pot verse soep klaargemaakt. Dan zaten we met zijn alleen naar iets op tv te kijken en met onze rode wangen soep te slurpen. Oh, en toastjes met Boursin te eten. Ook een klassieker. Dat zijn gewoon heerlijke herinneringen en dat is mede de reden waarom ik zo van soep houd. Nu zijn we te volwassen geworden en gaan we niet meer met de hele familie samen op vakantie, maar soep ben ik altijd blijven slurpen. Lekker én gezond. Plus, mijn mama is de soepmeester der soepmeesters, ik zweer het. Dus aan allen: Drink het, eet het, slurp het.
Benodigdheden:
2 rode paprika’s
2 grote zoete aardappels
400 ml kokosmelk
2 blokjes groentenbouillon
1,3 liter water (ongeveer)
2 tl rode currypasta
rozemarijn
Afwerking: een stukje gele paprika, lente-ui en verse peterselie
Bereiding:
Snijd de paprika en geschilde zoete aardappel in blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot en voeg er de zoete aardappel en paprika aan toe en kruid met peper, zout en een snuf rozemarijn. Voeg ook de currypasta toe. Roer regelmatig om. Voeg na een paar minuten het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat een kwartiertje tot twintig minuten koken of totdat de groentjes gaar zijn. Mix de soep glad, voeg de kokosmelk toe en laat nog even doorkoken.

Snijd het stukje gele paprika in blokjes, de lente-ui in schijfjes en versnipper wat peterselie. Werk er de soep mee af.
Echt een dikke aanrader deze soep. De rode curry en kokosmelk geven een super lekkere smaak aan het geheel. Godzijdank had ik een grote portie gemaakt.
Verbazingwekkend lekker!
Groetjes,
Laurence


