Lunch,  Soep

Soep van wortel, paprika en tomaat

Ik ben zot van soep. Ik drink het super graag en eet het bijna dagelijks. Zeker met kindjes in huis is het iets dat ik gewoon graag bij de hand heb. Voornamelijk na school, aangezien ze dan vaak heel grote honger hebben. Deze soep met wortel, paprika en tomaat is er zo eentje die bij de kindjes vlot naar binnen gaat. Toegegeven, Julien zit in een fase waarin hij alleen maar ‘groene soep’ wilt eten, maar bij Lily gaat hij er (meestal) vlot in. Ze lust zeer weinig, dus deze soep is voor mij een goede manier om haar groentjes te kunnen geven.

Ik ben zelf opgegroeid met soep in alle geuren, kleuren en vormen. En die trend heb ik bij mijn eigen gezin verder gezet. Ik heb altijd soep in de koelkast en moest het eens voorvallen dat dit niet het geval is, dan heb ik ongetwijfeld een voorraad in de diepvries steken. Voor mezelf is soep ideaal om die eerste honger te stillen wanneer het nog geen tijd is om te eten en idem voor de kindjes. Al kunnen wij ook perfect soep als avondmaal eten. Die maak ik dan wat voller door één of meerdere van volgende zaken te doen:

  • Pasta, rijst of andere granen toevoegen
  • Balletjes in de soep doen
  • Croutons maken voor erbij
  • Kaas toe te voegen, zoals feta of geraspte emmentaler
  • Geroosterde noten, zaden en pitten als afwerking gebruiken

Allemaal lekkere mogelijkheden om van een soep een maaltijdsoep te maken.

Benodigdheden:

1 ui

1 rode paprika

3 grote tomaten

3 dikke wortels

1,25 à 1,5 l water

2 blokjes groentebouillon

peper, zout en olijfolie

Bereiding:

Versnipper de ui en snijd de rest van de groenten grof. Probeer de wortel niet té dik te snijden, anders heeft die te lang nodig om te garen.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot. Stoof de ui aan en voeg na enkele minuten de wortel en paprika doe. Roerbak even en voeg de tomaat toe. Kruid stevig met peper en zout.

Giet na een paar minuten het water erbij en voeg meteen ook de bouillonblokjes toe. Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken en haal van het vuur. Mix glad.

Tips:

  • Ik gaf hierboven al tips om van een soep een maaltijdsoep te maken. Bij deze soep deed ik dat door een handje gemengde noten te roosteren in een klein scheutje olijfolie en ze te kruiden met chilipoeder en currypoeder. Erna grof hakken en er de soep mee afwerken. Ik voegde ook nog wat kiemen toe en extra peper.
  • Serveer eventueel met brood. Wij gingen voor naanbrood deze keer.
  • Je kan ook kippenbouillonblokjes gebruiken ipv groentebouillon. Wat ik ook vaak doe is één groente- en één kippenbouillonblokjes gebruiken.

Laat het smaken!

Laurence

Vind je soep hé-le-maal goed? Check dan zeker eens deze zoete aardappelsoep met kip of deze wortelsoep met kurkuma. Heerlijk! Je kan me natuurlijk ook nog altijd volgen op Instagram en/of TikTok voor mijn dagelijkse kookavonturen.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Soep van wortel, paprika en tomaat

As Cooked By Ginger
Een smeuïge soep van wortel, paprika en tomaat. Drie mooie, lekkere groenten die zorgen voor een krachtig geheel!
Totale tijd 45 min
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui versnipperd
  • 1 rode paprika in grove stukken
  • 3 tomaten in grove stukken
  • 3 wortelen in schijfjes
  • 1,25-1,5 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot. Stoof de ui glazig.
  • Voeg de wortel en paprika toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de tomaat toe, meng, kruid stevig met peper en zout en bak 2 minuten.
  • Giet het water erbij, samen met de bouillonblokjes.
  • Kook 20 minuten, haal van het vuur en mix glad.
  • Werk af naar keuze (zie intro en tips) en serveer.
Trefwoord Paprika, Tomaat, Wortelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept