Comfortfood,  Gevogelte

Pad Thai

Oh God, dit heeft mij zo goed gesmaakt dat ik droevig was dat mijn maag geen grotere portie aankon. Ken je dat gevoel? Dat iets je zo goed aan het smaken is en dat je zo aan het genieten bent, dat het jammer is dat je genoeg hebt. Je wilt zo graag nog dertig happen binnengooien, maar je lichaam zegt ‘NOPE’, het is genoeg geweest. Triestig. Dan ben ik teleurgesteld in mezelf. Al is het een goede zaak, natuurlijk. Stel je voor dat je dat mechanisme niet zou hebben, dan blijf je toch gewoon voor altijd eten. Niet? Zucht, de grootste droom van elke vrouw. Kunnen eten zoveel je wilt zonder bij te komen. Heaven. Maar zo zit de wereld niet in elkaar. Toch mogen én moeten we genieten van lekker eten en dat kan je doen met deze overheerlijke Pad Thai, een typisch gerechtje dat iedereen wel zal kennen. Waarschijnlijk hét favoriete afhaalgerecht bij de plaatselijke Thai. Maar raad eens, je kan hem dus gewoon ook zelf maken. Goedkoper én gemakkelijk!

Benodigdheden, voor 3 personen of voor 2 met een groot restje voor de dag erna.

200 g rijstnoedels

4 eieren

1/2 zakje Thaise roerbakmix

1 rode paprika

klein zakje sojascheuten

handvol champignons

2 kipfilets (200 g)

handvol ongezouten geroosterde pindanoten

potje Pad Thai pasta (te koop in de Carrefour en Delhaize)

1 limoen

4 el ketchup

6-7 el vissaus

2 el donkerbruine suiker

arachideolie

Bereiding:

Begin met alle voorbereidingen, dat is belangrijk bij het maken van een wok. Snijd de paprika en champignons in stukjes. Doe hetzelfde met de kip. Doe alles apart in kommetjes en zet opzij. Hierna maken we het sausje. Pers de limoen uit, voeg de ketchup, vissaus en bruine suiker toe en meng. Zet apart. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Verhit wat arachideolie in de wokpan en bak de eieren tot een roerei. Haal het terug uit de pan en zet eveneens apart. Je kan nu beginnen met wokken.

Verhit arachideolie in dezelfde wokpan als waar je de eieren in gebakken hebt. Breng tegelijkertijd water aan de kook om de noedels te koken. Voeg de kip toe aan de pan en zorg dat die overal aangekorst is. Voeg de paprika en de champignons toe. Laat deze 5 minuten aanstoven en voeg dan de Thaise roerbakmix toe. Roer regelmatig om. Kook de noedels zoals aangewezen op het pakje. Dit is meestal maar enkele minuten. Voeg de sojascheuten toe aan de wok en voeg meteen erna het sausje toe. Schep om en voeg een flinke tl van de Pad Thai pasta toe en meng. Voeg als laatste de eieren toe.

Zet de wok op een laag vuurtje, giet de noedels af en voeg deze toe aan de wok. Schep alles heel goed om zodat de noedels mooi tot het geheel behoren. Verkruimel de pindanoten met een vijzel. Schep de wok in twee mooie kommetjes en werk af met de pindanoten.

Om duimen en vingers van af te lekken.

Smakelijk!

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *