Salades,  Super Healthy,  Vis

Salade van gerookte heilbot en geroosterde knolselder

Absoluut weer de topper van de week, dit gerechtje. Al vind ik natuurlijk al de ‘As cooked by Ginger’ receptjes heerlijk. Anders zou ik er niet over bloggen. Behalve de ‘As failed by Ginger’-posts natuurlijk. Die zet ik erop om niet het beeld te geven dat bloggers alles meteen van de eerste keer juist hebben. Onze receptjes en experimenten lopen daadwerkelijk wel eens mis. Meer dan eens, regelmatig eerder. Maar het gerecht van vandaag was meteen een schot in de roos. Ik ben absoluut helemaal dol op knolselder. In al zijn vormen, geuren en kleuren. Vandaag roosterde ik hem met wat kruiden, maar geef me enkel een berg knolselderpuree als avondmaal en i’m a happy camper. Géén probleem. Knolselder is niet meteen de meest lente-achtige groente, maar ik ben er zo dol op dat ik hem blijf eten. Njam! Dit gerechtje is ontstaan doordat ik in een opwelling gerookte heilbot had meegenomen. Ik doe dat af en toe. In de winkel iets meenemen waar ik niet vaak mee kook en dan wat brainstormen over wat je ermee kan doen. Helemaal zalig, vind ik dat! Om die reden is deze overheerlijke en vullende salade ontstaan. Gegarandeerd geen hongergevoel nadien.

Benodigdheden, voor 2 personen:

200 g gerookte heilbot

1/2 knolselder

20-25 kerstomaten

2x handvol rucola

grote handvol hazelnoten

hazelnootolie en olijfolie

balsamico

peper, zout, rozemarijn, cayennepeper, paprikapoeder

1/2 citroen

IMG_1991.jpg

Bereiding:

Schil de knolselder en snijd in blokjes. Doe in een kom en voeg peper, zout, een goede snuf cayennepeper en goed wat rozemarijn toe. Doe er een flinke scheut olijfolie bij en meng. Verdeel de blokjes over een bakplaat en zet 25 minuten in de oven op 200°C. Prik er voor de zekerheid even in.

Snijd ondertussen de kerstomaten in twee en leg met de binnenkant naar boven in een ovenschaal. Doe er wat streepjes balsamico over en ook wat olijfolie. Kruid met peper, zout en flink wat rozemarijn. Zet deze de laatste tien minuten van de knolselder bij in de oven.

Neem twee mooie borden en bedek de bodem met de heilbot. Doe op elk bord een handvol rucola. Zet apart.

Rooster een goede handvol hazelnoten en haal van het vuur. Blijf er zeker bij staan want de noten kunnen snel aanbranden.

Haal alles uit de oven. Verdeel de knolselder en de tomaatjes in twee en verdeel over de borden. Begin met de knolselder, gevolgd door de tomaatjes en eindig met de hazelnoten. Werk af met een scheutje olijfolie en een draai aan de pepermolen.

Héél erg lekker, ik beloof het.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *