Ga terug

Zoete aardappelsoep met rode curry

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, smeuïge zoete aardappelsoep met rode curry. Romig en super vol van smaak door de heerlijke combinatie van groentjes, rode curry en kokosmelk. Enjoy!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Mixer

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika's (ong. 500g) in grote blokjes
  • 2 zoete aardappelen (ong. 700g) geschild, in blokjes
  • 2 tl rode currypasta
  • 1,5 l water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 2 scheutjes room
  • 30 g zonnebloempitten
  • 2 takjes verse peterselie versnipperd
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot en doe er de paprika en zoete aardappel in. Kruid met peper en zout en roerbak enkele minuten.
  • Voeg de rode currypasta toe en bak een minuutje mee.
  • Giet het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook 20 minuten.
  • Mix glad en zet terug op het vuur. Voeg de kokosmelk toe en warm door. Haal de soep van het vuur wanneer deze terug begint te koken.
  • Schep op in diepe kommen en werk af met een scheutje room, zonnebloempitten en peterselie. Smakelijk!
Trefwoord Paprika, Zoete aardappel