Soep

Wortelsoep met wortelslierten en scampi

De koude is terug in het land. Als we ’s morgens op het station op een trein die vertraging heeft, staan te wachten, is dit minder leuk nieuws. Als we ’s avonds in onze zetel zitten met de verwarming lekker hoog, is dit al meteen heel wat gezelliger. Gooien we nog een lekker soepje bij in de mix, dan is het plaatje helemaal compleet. Laat het nu datgene zijn waar ik jullie mee kan helpen. Een lekkere en gezonde maaltijdsoep. Ik noem het toch wel één van mijn lievelingsgerechten, de maaltijdsoepen. De één behoort al meer tot mijn favorieten dan de ander, maar over het algemeen ben ik echt verliefd op maaltijdsoepen. Ik ben dus best wel blij dat het er nu terug het seizoen voor is. Comfortfood op zijn best.

Benodigdheden, voor 2 personen:

6-7 wortelen + 1 dikke wortel extra voor de afwerking

1/3 broccoli

1 kipbouillonblokje

1,25 l water

12-16 scampi’s

peper, zout, currypoeder, paprikapoeder

Afwerking: 1 el sesamzaad, 1 el zonnebloempitten, 1 el pompoenpitten

Bereiding:

Snijd de wortelen in schijfjes (schillen is niet per se nodig, dat kies je zelf). Snijd de broccoli in roosjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Stoof de wortel en broccoli aan en kruid met peper en zout. Voeg na een paar minuten het water toe, samen met het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken op middelhoog vuur. 

Pel ondertussen de scampi’s en marineer ze in olijfolie, peper, zout, currypoeder en paprikapoeder.

Schil de wortel die je apart moest houden en rasp hem met de dunschiller in lange dunne slierten.

Doe het sesamzaad, de pompoenpitten en de zonnebloempitten in een pannetje en rooster goudbruin. 

Mix de soep glad. Bak vervolgens de scampi’s. Tijdens het bakken van de scampi’s, wat maar een paar minuten tijd in beslag neemt, giet je een hoeveelheid soep naar keuze in een diep soepbord en leg je er een flinke hoop rauwe wortelslierten in het midden in. Dresseer daarop de scampi’s en werk af met de zaden en pitten.

Et voilà, een overheerlijke maaltijdsoep.

Geniet ervan!

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *