Soep

Wortelsoep met wortelslierten en scampi

De koude is terug in het land. Als we ’s morgens op het station op een trein die vertraging heeft, staan te wachten, is dit minder leuk nieuws. Als we ’s avonds in onze zetel zitten met de verwarming lekker hoog, is dit al meteen heel wat gezelliger. Gooien we nog een lekker soepje bij in de mix, dan is het plaatje helemaal compleet. Laat het nu datgene zijn waar ik jullie mee kan helpen. Een lekkere en gezonde maaltijdsoep. Ik noem het toch wel één van mijn lievelingsgerechten, de maaltijdsoepen. De één behoort al meer tot mijn favorieten dan de ander, maar over het algemeen ben ik echt verliefd op maaltijdsoepen. Ik ben dus best wel blij dat het er nu terug het seizoen voor is. Comfortfood op zijn best.

unnamed-8

Benodigdheden, voor 2 personen:

6 wortelen + 1 dikke wortel extra voor de afwerking

1/3 broccoli

1 groentebouillonblokje

12 scampi’s

peper, zout, currypoeder, paprikapoeder

verse peterselie

Afwerking: Mix Superkiemen van Iswari (mix van gekiemde boekweit, quinoa, amaranth en zonnebloemzaden)

unnamed-5

Bereiding:

Schil de wortels en snijd ze in schijfjes. Snijd de broccoli in roosjes. Neem een grote pot en verhit er een flinke scheut olijfolie in op het vuur. Stoof de wortel en broccoli aan en kruid met peper en zout. Voeg na een aantal minuutjes 3 grote glazen water toe (of totdat de groentjes volledig onder water staan). Voeg er meteen het bouillonblokje aan toe. Laat de soep nu op een middelmatig vuurtje koken totdat de groentjes volledig gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Pel de scampi’s en marineer ze in olijfolie, peper, zout, currypoeder en paprikapoeder. Zet apart.

unnamed-2

Schil de wortel die je apart moest houden en rasp hem met de dunschiller in lange dunne slierten. Zet apart.

Wanneer de groentjes gaar zijn, mix je de soep tot een gladde massa. Bak vervolgens de scampi’s. Tijdens het bakken van de scampi’s, wat maar een paar minuten tijd in beslag neemt, giet je een hoeveelheid soep naar keuze in een diep soepbord en leg je er een flinke hoop rauwe wortelslierten in het midden in. Dresseer daarop de scampi’s en strooi er peterselie overheen. Werk af met 1-2 el van de Superkiemenmix van Iswari.

Et voilà, een overheerlijke maaltijdsoep.

Geniet ervan!

unnamed-3

 

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *