Soep

Butternutsoep met feta

We gaan nog eens voor een lekkere en gezonde maaltijdsoep. Met butternut deze keer. Eén van mijn lievelingsgroenten in de herfst. Je kan er zoveel mee doen! Ik gebruik het voor soep, salades, bijgerechten, gebak,.. Een super veelzijdige groente die bij veel past dus. 

Zo ook bij feta en allerlei verschillende noten, zaden en pitten. Oh, én ook bij veel kruiden, zoals kardemom. Een kruid dat stiekem ook verstopt zit in deze soep en een frisse, verrassende toets aan de soep geeft. Zullen we?

Benodigdheden, voor een grote pot soep:

Voor de soep:

1 butternut

1/2 courgette

1,2 l water

1 kipbouillonblokje

1 tl currypoeder

snuf kardemompoeder

peper, zout

olijfolie

Voor de afwerking:

feta

handvol gepelde hazelnoten

handvol pompoenpitten

verse peterselie

Bereiding:

Schil de butternut en snijd hem in stukken. Snijd de courgette ook in blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot en voeg de groenten toe. Kruid met peper, zout, currypoeder en kardemom. Bak de groenten een paar minuten aan en voeg dan het water toe. Voeg het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Kook 15-20 minuten en mix de soep vervolgens glad. 

Hak de hazelnoten grof en rooster ze kort in een droge koekenpan samen met de pompoenpitten. 

Schep de soep in een diep bord, verkruimel er wat feta overheen (hoeveelheid naar keuze – ik neem lekker veel) en vervolgens een handje van de hazelnoten en pompoenpitten. Werk af met wat versnipperde peterselie en peper.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *