Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Cupcakes – Basisrecept

Oké, vrienden, dit recept moeten jullie gewoon hebben. Ik testte het ondertussen verschillende keren uit en het is gewoon ge-wel-dig. Het is hét ideale basisrecept om cupcakes te maken. Je kan ze gerust ook zo eten want ze zijn verrukkelijk. Maar ze zijn dus ideaal om te gebruiken als cupcake-basis om ze daarna verder te decoreren zoals gewenst. Met je favoriete frostings en toppings.

Zo maakte ik bijvoorbeeld deze cupcakes met boterroom-frosting, afgewerkt met snoepjes, maar je kan er natuurlijk duizend-en-één andere dingen mee doen. Als de basis goed is, kan het niet meer mislopen! Goed begonnen, is half gewonnen.

Benodigdheden, voor 12 cupcakes:

165 g bloem

150 g suiker

30 g boter

60 ml zonnebloemolie

2 eieren

1 zakje vanillesuiker

120 ml karnemelk

1 tl bakpoeder

1/2 tl natriumbicarbonaat (baking soda)

snuf zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zonnebloemolie, boter, suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en mix totdat het licht van kleur is (een kleine vijf minuten ongeveer). Voeg één voor één de eieren toe en laat de machine voortdurend verder draaien.

Zeef de bloem boven een aparte kom en voeg er het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout aan toe, meng. Laat de keukenmachine terug draaien en voeg er ongeveer de helft van de bloem aan toe. Wanneer de bloem opgenomen is, voeg je de karnemelk toe en wanneer dit tot één geheel vermengd is, voeg je de rest van de bloem toe.

Mix tot alles een mooi geheel geworden is en zet de keukenmachine dan meteen uit (niet te lang blijven mixen).

Neem er de muffinplaat bij en vul deze met papiertjes. Verdeel de vulling over de vormpjes – je mag de vulling tot aan de rand van de papiertjes laten komen – en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm. Werk af zoals je zelf wilt of eet ze gewoon zo. Su-per lekker, beloofd!

Laurence

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.