Ga terug

Vanille cupcakes

As Cooked By Ginger
Hét perfecte basisrecept voor cupcakes. Vanilleachtig, fluffy, super zacht en zo smaakvol. Perfect, dat zijn ze!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 12 cupcakes

Ingrediënten
  

  • 60 ml zonnebloemolie
  • 30 g boter
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 165 g patisseriebloem gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 snuf zout
  • 120 ml karnemelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de zonnebloemolie, boter, suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en meng totdat het licht van kleur is. Een kleine vijf minuten ongeveer.
  • Voeg één voor één de eieren toe en laat de keukenmachine continu draaien.
  • Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en zout. Doe de helft ervan in de keukenmachine en meng onder het beslag.
  • Laat de machine draaien en giet de karnemelk erbij. Als deze is opgenomen, voeg je de rest van de bloem toe. Meng totdat alles is opgenomen en zet de machine dan meteen uit (niet langer dan nodig laten draaien).
  • Vul de muffinplaat met papiertjes en verdeel het deeg erover. Vul tot aan of net onder de rand van het papiertje. Bak 15 minuten. Laat afkoelen en decoreer of eet zo.
Trefwoord Basisrecept, Cupcakes