Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Fudgy Brownies

Hoi allemaal, een tijdje geleden maakte ik via mijn Instagram stories heerlijke brownies. Lekker fudgy, nog een beetje vochtig binnenin en goddelijk lekker. Chocolade, chocolade en nog eens chocolade. Té lekker!

Ik deelde ze snel uit aan de collega’s van husband want wat zijn ze een gevaar om in huis te hebben. Niet van af te blijven, van die lekkertjes. Ik at er meteen drie op en dacht: oké, rustig aan, Ginger. Deel ze maar uit voor je ze allemaal op hebt (oepsie).

Maar ze zijn dus een ideale treat en behoren tot de categorie ‘Ultiem Comfortfood’, vind ik persoonlijk. Ideaal om jezelf eens te verwennen of als traktatie op een feestje of je werk. Komt ie!

Benodigdheden:

220 g pure chocolade

50 g cacao

110 g boter

140 g patisseriebloem

1/2 tl bakpoeder

4 eieren

140 ml zonnebloemolie

250 g suiker

100 g donkerbruine suiker

snufje zout

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 170°C. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.

Zeef ondertussen de bloem en voeg er het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout aan toe. Meng in een aparte kom de eieren, olie, suiker en bruine suiker. Klop stevig los met de garde. Voeg er vervolgens de chocolade aan toe en meng goed met de garde. Voeg de droge ingrediënten toe en meng met een spatel tot één glad geheel.

Vet een vierkanten bakvorm in, leg eventueel een bakvel op de bodem (hierdoor kan je de brownie gemakkelijker uit de vorm halen) en giet het beslag in de vorm. Wiebel een klein beetje met de vorm zodat het beslag gelijk verdeeld is en zet 45 minuten in de oven.

Check vanaf 40 minuten ongeveer of het beslag goed is en zet steeds met vijf minuten bij als het beslag niet gaar lijkt te zijn. Je mes mag er vochtig maar niet vol beslag uitkomen.

Laat het absoluut, keihard smaken!

Liefs,

Laurence

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *