Soep

Knolseldersoep met spekjes en geroosterde hazelnoot

Knolselder, één van die groenten die ik ontzettend graag eet. Er zit zo’n speciaal smaakje aan en I love it! Zowel husband als Julien zijn ook fan. Psst, voor de jonge mama’s onder ons: Knolselder, champignons en rundergehakt is een super lekker groentepapje. Mark my words!

Natuurlijk gaat het hier vandaag over ‘grote mensen eten’ dus laten we daar naar terug keren. Knolseldersoep, heerlijk bij koud winters weer. De lekker krokant gebakken spekjes en geroosterde hazelnoten maken het geheel helemaal af. Een heerlijke maaltijdsoep, dus. Hmmm!

Benodigdheden voor 2 personen:

1 grote knolselder (TIP: Ze verkopen ook voorgesneden blokjes in de diepvriesafdeling, deze kan je ook gebruiken)

1 grote aardappel

1 sjalot

200 g gerookte spekblokjes

grote handvol hazelnoten

1 groentebouillonblokje

verse peterselie

peper, zout, currypoeder, olijfolie

Bereiding:

Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Schil de aardappel en snijd ook in blokjes. Versnipper de sjalot. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak er de ui in aan en voeg na twee minuten de knolselder en de aardappel toe. Kruid stevig met peper en zout en voeg ook ongeveer 1 tl currypoeder toe. Bak enkele minuten aan en voeg dan water toe tot het geheel volledig onder water staat. Let erop dat je niet teveel water gebruikt, we willen een dikke soep. Voeg ook het bouillonblokje toe. Laat een kwartiertje koken.

Spreid ondertussen de hazelnoten uit op de bakplaat en zet ze 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Bak de spekblokjes krokant. Haal vervolgens de hazelnoten uit de oven en leg ze op een handdoek of op een stuk bakpapier. Plooi de handdoek of het bakpapier over de noten en rol met je handen (goed hard) over de noten. De meeste velletjes zouden nu losgekomen moeten zijn. Snijd de noten vervolgens in grove stukken.

Mix de soep fijn en schenk in twee mooie borden. Verdeel er de spekblokjes en de hazelnoten over en werk af met verse peterselie en peper.

Smakelijk!

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *