Muffins & Gebakjes

Zondag bakdag: Ahornsiroop-walnoot gebakjes

Deze zijn GOD-DE-LIJK! Ik beloof het. Ze zijn om in één ruk op te eten. Ik ben een enorme fan van bruine suiker (altijd mijn eerste keuze voor op mijn pannenkoeken) en in deze rakkers zit er goed veel van dit goedje. Doe daar nog wat ahornsiroop en walnoten bij en het kan niet anders dan lekker zijn, toch? Zeer herfstig ook! Een perfect gebakje voor deze tijd van het jaar. Ik kon er zelf niet genoeg van krijgen. Groot was mijn woede dan ook toen ik na een lange werkdag thuiskwam, waarin ik de hele dag had uitgekeken naar nog een laatste stukje van deze heerlijke vierkantjes, en merkte dat de husband de laatste twee stukjes had meegenomen naar het werk. Niet één, maar twee! En nul voor de maker van dit topgebak. Na tien keer in en uit ademen had ik me erover gezet en realiseerde ik me dat je het supersnel opnieuw kan maken. Kwam dus wel helemaal goed. Een echtelijke crisis werd vermeden. Volg zelf gerust even mee hoe je zelf dit lekkertje maakt.

unnamed-1

Benodigdheden:

260 g (glutenvrije) bloem

150 g bruine suiker (ik gebruikte de donkerste)

60 ml ahornsiroop

100 g boter

2 eieren

1 zakje vanillesuiker

100 g walnoten, grof gehakt

unnamed-2

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter op het vuur en zet apart zodat het een beetje kan afkoelen. Meng ondertussen de gezeefde bloem met de bruine suiker. Voeg hierna de ahornsiroop toe en vervolgens de boter. Meng alles zeer goed met de garde.

unnamed-6

Voeg de eieren en de vanillesuiker toe en als laatste de walnoten. Meng zodat het een mooi geheel wordt en doe het deeg in een ingevette bakvorm. Ik nam een lang rechthoekig ding met gekartelde randjes. Het is de bedoeling dat je vierkantjes maakt van het gebak, dus neem best een bakvorm met hoeken.

unnamed-3

Giet het deeg erin en zet het in de oven voor 25 minuten. Prik er erna even in om te zien of het gaar is. Zo niet, zet het nog enkele minuten bij. Zo wel, haal het gebak uit de oven. Laat het afkoelen en snijd het dan in vierkantjes. Strooi er wat bloemsuiker overheen.

Zet het koffiemachine maar aan en laat het smaken!

unnamed

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.