Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

Kerstmenu – Voorgerecht: Torentje van pompoen en feta met rucola-olie

We zijn aangekomen bij het voorgerecht. Een gerechtje dat ik zeker vier keer veranderd heb. Eerst ging ik de pompoen grillen en gewoon verdelen over het bord, dan ging ik er toch nog vlees bij doen, dan weer niet en dan weer wel. Uiteindelijk voegde ik ook rucola-olie toe en maakte ik er een torentje van. Dat van nooit kunnen beslissen dus. Uiteindelijk ben ik wel heel blij met het resultaat en is het een heel lekker gerechtje geworden. Goedgekeurd door de husband. Dat is altijd positief!

Het is een ideaal voorgerechtje voor tijdens de feestdagen. Niet te zwaar, niet te groot en ook niet echt ongezond. Mag ook, hé!

IMG_3812-2

Benodigdheden, voor 2 voorgerechtjes:

6 schijfjes van de hals van een butternut

75 g feta

4 vellen pancetta of coppa

handvol pompoenpitten

zakje rucola

olijfolie

peper, zout, tijm

IMG_3819-2

Bereiding:

Snijd 6 schijfjes van de hals van de butternut en schil ze. Smeer ze in met olijfolie en kruid met peper, zout en tijm. Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Maak ondertussen de rucola olie. Houd een handvol rucola apart voor het gerechtje. De rest mag in de blender. Giet er een bodempje olijfolie bij en mix. Als het geheel te vast is, voeg je nog wat extra olijfolie toe. Kruid met peper en zout.

IMG_3823-2

Wanneer de pompoen bijna klaar is, leg je de velletjes pancetta erbij. Deze moeten zo’n 6-7 minuten bij in de oven. Haal nadien alles uit de oven.

Neem er twee bordjes bij en leg er een schijfje pompoen op en daarop wat rucola. Daarop leg je een blaadje pancetta en daarover verkruimel je dan weer wat feta. Dan weer butternut, rucola, pancetta, feta. Afwerken doe je met pompoenpitten en de rucola-olie.

Echt héél lekker!

Laurence

IMG_3829-2

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *