Salades

Salade met boontjes, gorgonzola en veenbessen

Laten we het even over Friseline hebben, een salade die nieuw is op de Belgische markt. Een kropje sla dat eruit ziet als witloof, maar dan met krulletjes. Het is een kruising van verschillende soorten andijvie en het is super krokant en fris van smaak. De sla blijft redelijk lang goed en daarbovenop ziet hij er erg leuk, bijna frivool, uit, met zijn leuke krulletjes. Een heel fijn product om mee te werken. Ik maakte er een winterse salade mee, maar je kan er veel verschillende dingen mee doen. Het lijkt me ook leuk om iets mee te doen als aperiefhapje of een frisse zomerse salade mee te maken. Keuze te over met zo’n mooie sla.

IMG_3416-2

Aangezien de winter er bijna aan komt en ook Kerst vlak voor de deur staat, besloot ik er een winterse salade mee te maken. Eentje die misschien als salade bij je kerstmenu gebruikt kan worden? Het is maar een ideetje 😉

In samenwerking met Friseline maakte ik dus deze lekkere, hartverwarmende salade: Salade met groene boontjes, één van mijn favoriete groentjes, met gorgonzola, noten en veenbessen. Genieten!

IMG_3432-2

Benodigdheden, voor 2 personen:

6 kropjes Friseline sla

300 g prinsessenbonen

handvol gedroogde veenbessen

200 g spekblokjes

120 g gorgonzola

handvol amandelen

enkele stengels bladpeterselie

peper, zout, olijfolie

IMG_3422-2

Bereiding:

Om te beginnen, gaan we de boontjes gaar koken. Dit duurt zo’n 15-20 minuten. Spoel nadien meteen onder koud water zodat ze hun mooie groene kleur behouden. Bak nu de spekblokjes en zet apart.

Vervolgens neem je de kropjes Friseline erbij. Als je het poepje er van af snijdt, vallen de blaadjes uiteen en kan je ze wassen. Wanneer je dit gedaan hebt, dresseer je de blaadjes over twee verschillende borden. Daarop verdeel je de bonen om vervolgens de gorgonzola in blokjes te snijden en deze ook te verdelen over de borden.  Voeg dan de spekblokjes toe aan de borden, alsook een handje amandelen. Deze kan je eventueel in grove kruimels snijden als je dit liever hebt.

IMG_3450-2

Dan rest ons nog de gedroogde veenbessen toe te voegen en af te werken met een beetje bladpeterselie, peper, zout en olijfolie.

Naar mijn mening heeft zo’n krachtige salade enkel nog wat olijfolie nodig, maar voel je vrij om een dressing naar keuze toe te voegen, natuurlijk 😉

Vol van smaak en ontzettend lekker!

Laurence

IMG_3435-2

Pssst, ik geef een leuk pakketje weg van Friseline. De wedstrijd loopt van 06/12 tem 12/12. (Regelgeving lees je hier en op instagram).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *