-
Kipspiesjes met krieltjes en feta
Deze kipspiesjes met krieltjes en feta zijn een feestje op je bord. Waarom? Kip, krieltjes en feta,.. need I say more? Yes, I do! Want hét ingrediënt dat dit gerecht van lekker naar su-per lekker brengt, is de tapenade van halfgedroogde tomaten van Sud & Sol. Dit is een tapenade op basis van de halfgedroogde tomaten van Sud & Sol,…
-
Cajun pasta met zalm en halfgedroogde tomaat
De oplettende lezer zal deze cajun pasta met zalm en halfgedroogde tomaat zeker herkennen. Het is namelijk een topper van een pasta uit mijn tweede boek. Een cajun pasta die hier regelmatig terug op tafel komt en elke keer weer zo goed smaakt. Kies voor kwaliteit Ga voor kwaliteitsvolle ingrediënten zoals een goede linguine, een kraakvers stukje zalm en heerlijke…
-
Ovenschotel met gnocchi, gehakt en broccoli
Wat een parel, deze ovenschotel met gnocchi, gehakt en broccoli. Een super creamy gerecht dat heel gemakkelijk te maken is en ook best snel klaar is. Comfortfood op z’n best, hmm! Gnocchi: de underdog Over het algemeen koken de Belgen niet super veel met gnocchi. Ik had het in mijn jeugd zelfs nog nooit gegeten (denk ik?) en had er…
-
Steak sandwich
Deze steak sandwich is om duimen en vingers af te likken. Super leuk om te maken en nòg leuker om op te eten. Wat heb ik ervan genoten! Een steak sandwich boordevol lekkere ingrediënten, zoals rucola, geroosterde pijnboompitten, drie soorten kaas (i love cheese!) én… de producten van Sud & Sol. Paprikafuif! Samen met de steak speelt paprika de hoofdrol…
-
Linzenragout
Wat een topper, deze linzenragout. Een perfect veggie alternatief voor een stoofpotje en dus ook een ideaal gerecht om op tafel te zetten voor de veggie feestgangers bij kerst. De vegetariërs worden toch nog met de regelmaat van de klok wat verwaarloosd bij kerst. Dus ik dacht dit jaar: In plaats van mijn tweede hoofdgerecht voor kerst met vis te…
-
Varkensrollade met kroketjes
Varkensrollade met kroketjes. Wat een hit van een kerst hoofdgerecht, hmm! De rollade zelf maken is een werkje, maar wel een werkje dat je op voorhand kan doen. Dus dat scheelt ook weer wat tijdens de feestelijkheden zelf. En het is best leuk om te maken. Ik heb er zelf van genoten het eens in elkaar te steken en te…
-
Tonijn met boontjes, spek en amandel
Tonijn met groene boontjes en amandel. Dàt is mijn voorgerecht voor kerst dit jaar en het is echt absurd lekker. Heerlijke, boterachtige boontjes met lekker veel bieslook, spek en amandelschilfers. We have arrived in heaven! Dit is zo’n gerechtje dat ik echt elke week op het menu zou willen zetten. Ik ben zot van tonijn, zot van spek, zot van…
-
Hertenburger met veenbessen
Hertenburger met veenbessen. Ik ging op mijn wekelijks ‘Tourke Delhaize’ en nam mee… Hertenburgers en veenbessensaus. Want come on,.. daar loop je niet zomaar aan voorbij zonder op zijn minst even te twijfelen of je het meeneemt of niet. Bij de Delhaize slagerij hadden ze net verse hertenburgers gemaakt en er lag een pakje veenbessensaus bij dus ik dacht: Hamburger,…
-
Bladerdeegtaart met Cambozola en vijgen
Bladerdeegtaart met Cambozola en vijgen. Wat een geweldig lekker gerechtje alweer! De combinatie van de hartige blauwe kaas met de zoete vijgen is té lekker. Dit wordt nog aangevuld met rucola en honing en ik moet zeggen: YUMMY! Cambozola Onder de blauwe kazen is Cambozola mijn persoonlijk favorietje om mee te koken. Het is milder van smaak dan de meeste…
-
Snelle ramen met tofu
Een heerlijke, snelle ramen met tofu, paksoi en champignons. Te lekker en voor mij persoonlijk écht comfortfood. Een heerlijke, dampende kom soep met noedels en groentjes. Wie wordt daar nu niet helemaal happy van? Ik alvast wel! Deze variant is extra easy peasy om te maken want we werken met een voorgemaakte fond voor ramen waardoor de smaken van de…