• Pasta,  Veggie

    Pasta met courgetti, tomaat en homemade pesto

    Jullie kennen de courgetti ondertussen wel, hé. Ik maakte er in het verleden best wat gerechtjes mee en we halen ze vandaag nog eens boven. Maar vandaag bestaat de pasta wel uit de helft volkoren pasta en de helft courgetti, om toch voor een meer voldaan gevoel te zorgen als wanneer we enkele courgetti gebruiken, wat natuurlijk ook heel lekker…

  • Comfortfood,  Vlees

    Bladerdeeg met spinazie, feta en tomaat

    Je kent het wel, die momenten waarop je echt zin hebt in iets hartigs. Iets lekker zout. Een beetje comfortfood. Dan is dit gerechtje daar de ideale oplossing voor. Een rol bladerdeeg met een vulling van tomaat, spinazie, feta en spekjes. Klinkt dat nu niet heerlijk? Ik vond alvast van wel én… Het is het ook! Wij aten de bladerdeegrol…

  • Vis

    Visschotel met rijst

    Waar zitten die vis-lovers? Die moeten zeker hier zijn vandaag, want dit is echt een toppertje. Een lekker stoofpotje met witte vis, tomaat en een heleboel kruiden. Smaakbommetje. Ik loop vaak nogal snel voorbij de visafdeling in de winkel. Geen idee waarom want ik eet het eigenlijk echt wel graag en je kan enorm veel doen met vis. Deze maand…

  • Salades,  Super Healthy,  Veggie

    Sobanoedels met gewokte spruitjes

    Sommige mensen gaan de titel zien en denken: I’m out. Geen spruitjes voor mij. Daahaaag Ginger, het zal niet voor vandaag zijn. Helemaal oké, natuurlijk MAAR ik heb husband weten te overtuigen met dit gerechtje en hij is ook niet meteen de grootste spruitjes-fan dus misschien is het toch de moeite om te blijven plakken? De spruitjes worden namelijk fijn…

  • Comfortfood,  Ovenschotels,  Vlees

    Enchiladas met kipgehakt

    De Mexicaanse keuken, het is er eentje waar ik niet zoveel inspiratie uit haal. We kunnen niet àlle keukens geweldig vinden, hé. Het is niet dat ik deze keuken niet lekker vind en een chili of een taco kan me zeker al eens flink smaken, maar over het algemeen is het vaak.. En kaas en brood en vlees en aardappelen…

  • Vis

    Tonijn met een Oosterse salade

    Ik eet het niet vaak, maar als ik het eet, dan smaakt het oh zo goed. Ik heb het over een tonijnsteak. Liefst van al zeer kort gebakken zodat ik hem praktisch rauw maar toch net warm kan opeten, zoals het hoort dus. Ik heb enkele jaren als jobstudent in een Italiaans restaurant gewerkt. Er stond regelmatig tonijn op de…

  • Super Healthy,  Vis

    Schelvis met zoete aardappel-wortelpuree en zeekraal

    Van een gezond winters kostje gesproken.. Bij winters, gezellig eten denken we vaak aan de zwaardere gerechtjes. Stoofpotjes met kroketten, zware ovenschotels en alles wat hartverwarmend en troostend werkt. Maar eigenlijk moet dat niet per se het geval zijn, want je kant perfect een lekker winters gerechtje maken en toch gezond aan het eten zijn. Dit gerechtje is daar een…

  • Feestdagen,  Super Healthy,  Voor- of bijgerecht

    Kerstmenu – Voorgerecht: Bloemkoolballetjes met witte bonen-crème

    Tijd voor het voorgerecht! Degene onder jullie die mijn Instagram stories regelmatig kijken, weten dat ik wat prutswerk heb gehad aan deze balletjes. De verhoudingen waren eerst niet goed waardoor ze niet stevig genoeg waren. Wat tweeks, een beetje amandelmeel en een nieuwe poging later, stonden de balletjes op punt. Helemaal klaar om de ster van dit voorgerecht te zijn,…

  • Ovenschotels,  Vlees

    Ovenschotel met butternut en kip

    Een heerlijke ovenschotel… Ik kan het alvast van tijd tot tijd zeker appreciëren. Tijdens de herfst en de winter zijn het zeer welkome gerechtjes. Plus, ze zijn gemakkelijk op voorhand klaar te maken zodat je er op het moment zelf nog weinig werk aan hebt. Alleen maar voordelen aan die ovenschotels. Blij was ik dus wel toen ik deze tegen…