Aperitief

Aperitief: Courgetterolletjes met smeerkaas en gerookte zalm

Aperitieven, één van ’s werelds schoonste deugden. Toch? Ik ben er alvast keihard mee opgegroeid en het doet me denken aan de meest gezellige familiemomenten, feestelijke momenten met vrienden en romantische tijden met de husband. Aperitieven is altijd, in welke omstandigheden dan ook, leuker dan leuk. Een glaasje in de hand en een lekker hapje voor je neus… I love it! Eén van mijn favoriete dingen om te doen.

Daarom probeer ik van tijd tot tijd een lekker hapje op de blog te zetten, aangezien die dan toch een weerspiegeling van mijn persoonlijkheid is 😉 Ginger houdt van aperitieven en dat mogen jullie weten ook. Daarom voorzie ik jullie graag van dit toppertje: Courgetterolletjes met smeerkaas en gerookte zalm.

IMG_2132-2

Benodigdheden, voor 12 hapjes:

1 grote courgette

150 g smeerkaas (ik nam Milkana met room)

100 g gerookte zalm

handje pijnboompitten

verse basilicum

peper, olijfolie

IMG_2116-2

Bereiding:

Snijd met de dunschiller brede plakken van de courgette. Zorg ervoor dat je 12 mooie lapjes hebt. Gebruik de rest van de courgette om soep van te maken of om iets anders mee te doen. Weggooien is zonde.

Leg de plakjes op keukenpapier, doe een flinke scheut olijfolie in een kommetje en voeg daar wat versnipperde blaadjes basilicum aan toe. Neem er een borsteltje bij en besmeer de plakjes courgette met dit mengsel. Zorg ervoor dat je de blaadjes basilicum ook meeneemt en her en der over de courgettes verdeelt.

IMG_2138-2

Verhit een grillpan en grill de plakjes (in 2-3 keer afhankelijk van de grootte van je pan) totdat er mooie goudbruine streepjes op je plakjes staan. Leg de plakjes langs elkaar op een groot bord en laat afkoelen.

Ondertussen doe je de smeerkaas in een mengkom en snijd je de gerookte zalm in fijne reepjes. Versnipper een klein handje basilicumblaadjes fijn en voeg samen met de gerookte zalm en pijnboompitten toe aan de smeerkaas. Kruid met peper en meng goed. Leg op de uiteindes van elk plakje een hoopje van het kaasmengsel. Rol de plakjes op en leg op een bord. Wat prikkers en servetten erbij en het aperitief-feestje kan beginnen.

Enjoy!

Laurence

IMG_2135-2

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *