Super Healthy,  Veggie

Quinoa met geroosterde paprika en een spiegelei

Haaa, geroosterde paprika. Geweldig, toch? Een paprika die geroosterd werd, heeft een heerlijke smaak, vind ik. En de geur in je huis, mmmm. Er is een verschil in smaak tussen gestoofde en geroosterde paprika en er is een heel groot verschil in smaak tussen rauwe en geroosterde. Geroosterde paprika krijgt een rokerig smaakje en wordt vrij sappig, wat het ideaal maakt voor een sausje of dip. Quinoa is op zich vrij sappig en heeft geen extra saus nodig, maar een beetje paprika juice kan nooit kwaad, toch? Dit gerechtje heeft heerlijk gesmaakt en ik ben er zeker van dat het bij jullie hetzelfde zal doen.

IMG_2261-2

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g quinoa

2 rode paprika

1/2 ui

3/4 courgette

1 groentenbouillonblokje

2 eieren

peper, zout, basilicum, tijm, oregano

olijfolie

IMG_2267-2

Bereiding:

Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaadjes. Leg ze met het vel naar boven op een rooster en zet 40 minuten in de oven op 180°C.

Wacht een kwartiertje zodat de timing klopt.

Kook de quinoa gaar zoals aangewezen op de verpakking. Eén deel quinoa met twee delen water. Doe het bouillonblokje bij het water en laat koken tot het water volledig ingekookt is.

IMG_2264-2

Stoof tien minuten voordat de paprika’s klaar zijn de ui en courgette gaar in wat olijfolie. Zorg dat de courgette in blokjes gesneden is en de ui fijn versnipperd. Kruid met wat basilicum, oregano, tijm, peper en zout.

Als de paprika’s klaar zijn, laat je ze even afkoelen en dan verwijder je het vel. Dat komt nu gemakkelijk los. Snijd de paprika in stukjes en voeg toe aan de gare quinoa. Voeg de courgette en ui toe en meng alles. Zet apart en bak twee spiegeleieren.

Schep enkele lepels op je bord en leg er het spiegelei overheen. Werk af met wat peper.

Smakelijk!

IMG_2259-2

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *