Lunch,  Super Healthy,  Veggie

Quinoa met geroosterde paprika en spiegelei

Klinkt het niet heerlijk? Quinoa met geroosterde paprika en spiegelei. Yum! Een paprika die geroosterd werd, heeft een heerlijke smaak, vind ik. En de geur in je huis, mmmm. Er is een verschil in smaak tussen gestoofde en geroosterde paprika en er is een heel groot verschil in smaak tussen rauwe en geroosterde. Geroosterde paprika krijgt een rokerig smaakje en wordt vrij sappig, wat het ideaal maakt voor een sausje of dip. Quinoa is op zich vrij sappig en heeft geen extra saus nodig, maar een beetje paprika juice kan nooit kwaad, toch? Dit gerechtje heeft heerlijk gesmaakt en ik ben er zeker van dat het bij jullie hetzelfde zal doen. Het spiegelei maakt het helemaal af. De kers op de taart!

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g quinoa

2 rode paprika

1/2 rode ui

1 courgette

1 groentebouillonblokje

2 eieren

peper, zout, basilicum, tijm, oregano

olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en leg ze met de buitenkant naar boven op de bakplaat. Bak 35 minuten. Haal uit de oven, laat lichtjes afkoelen en scheur dan het vel (dat nu gemakkelijk loskomt) van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in reepjes en zet apart. 

Kook de quinoa gaar zoals aangewezen op de verpakking. Eén deel quinoa met twee delen water. Doe het bouillonblokje bij het water en laat koken tot het water volledig ingekookt is.

Versnipper de rode ui en snijd de courgette in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de ui erin aan. Als deze glazig is, voeg je de courgetteblokjes toe. Kruid met 1 tl basilicum, 1 tl oregano en 1/2 tl tijm en flink wat peper en zout. 

Zet het vuur lager en laat de courgette nog 5 minuten rustig verder garen. Voeg nadien de paprika toe en de gare quinoa en meng. 

Bak twee spiegeleieren, verdeel de quinoamengeling over twee borden en werk af met het spiegelei en extra peper.

Tips:

  • Je kan gerust wat spelen met de hoeveelheden. Je kan extra courgette toevoegen en deze in fijnere blokjes snijden. Je kan meer of minder paprika gebruiken. Voor quinoa reken ik altijd op 75 gram per persoon, maar ook daar kies je zelf een beetje wat je wilt doen.
  • Het spiegelei is een must om dit gerecht extra smakelijk te maken.
  • Afwerking: Werk gerust af met verse peterselie en sesamzaadjes.
  • Voorbereiding: Je kan het gerecht, op de spiegeleitjes na, volledig op voorhand klaarmaken en gewoon opwarmen wanneer je gaat eten.

Smakelijk!

Laurence

Heb je interesse in meer warme gerechten met quinoa? Check dan zeker eens deze populaire ovenschotel met quinoa, broccoli en kip of deze heerlijke quinoa chicken chili. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Quinoa met geroosterde paprika en spiegelei

As Cooked By Ginger
Een heerlijk bordje quinoa met geroosterde paprika en spiegelei. Lekker veel courgette en kruiden in de mix en we hebben een yummy bordje comfortfood!
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika
  • 150 g quinoa
  • 1/2 rode ui versnipperd
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl tijm
  • 2 eieren
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg met de buitenkant naar boven op de bakplaat. Bak 35 minuten. Laat nadien 5 minuten afkoelen en scheur het vel van de paprika's. Snijd het vruchtvlees in repen.
  • Kook de quinoa in dubbel zoveel water en voeg het bouillonblokje toe. Kook totdat het water volledig opgenomen werd.
  • Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een grote pan en stoof er de ui in. Als deze glazig is, voeg je de courgetteblokjes toe. Kruid met de basilicum, oregano, tijm en peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog een vijftal minuten verder garen.
  • Voeg de paprikareepjes toe aan de courgette, gevolgd door de gare quinoa. Meng goed en houd warm.
  • Bak twee spiegeleieren.
  • Verdeel de quinoamengeling over twee diepe borden en leg er het spiegelei op. Kruid af met peper. Enjoy!
Trefwoord Courgette, Ei, Paprika, Quinoa

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept