Vis

Rode rijst met kabeljauw en nori-vellen

Meestal creëer ik mijn gerechtjes zelf. Dit doe ik door al mijn ideeën neer te schrijven in een schriftje. Ondertussen heb ik zo’n vier schriftjes volledig volgeschreven en is dat één gekrabbel waar alleen ik aan uit kan. Heel af en toe maak ik een gerechtje klaar dat ik ergens anders vandaan gehaald heb.

Zo ga ik soms ten rade op de website van Delhaize, waar zeker wel toffe inspiratie te vinden is. In hun prachtige magazine ook, trouwens. Ik spotte op de website onlangs een artikeltje met ‘8 recepten om het jaar goed in te zetten’ en na alle wijntjes en overdaad aan voedsel, kon ik zo’n gerechtje wel gebruiken. Op het eerste zicht zag het er vrij simpel uit, maar wat een smaakbom dit gerechtje, zeker met de norivellen. Laat deze er zeker niet uit! De sesamolie en de norivellen zijn cruciale smaakmakers in dit gerechtje.

Volg maar even mee hoe je dit lekker gerechtje maakt.

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g rode rijst

1 el sesamzaadjes

1 el sojasaus

1 el sesamolie

2 norivellen

1 teen look

3 stengels lente-ui

1 broccoli

300 g kabeljauwhaasje

peper, olijfolie

Bereiding:

Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de roosjes van de broccoli en kook ze in een vijftal minuten beetgaar in gezouten water. Spoel nadien meteen af onder koud water zodat de groene kleur behouden blijft. Snipper de look fijn en stoof aan in een flinke scheut olijfolie. Leg er na een minuut de kabeljauw bij en laat ongeveer 3-5 minuten bakken aan elke kant.

Neem er een andere pan bij waar je een scheutje olijfolie in doet. Voeg er de rijst en de broccoli aan toe. Snijd de lente-ui in schijfjes en de norivellen die knip je met een schaar in stukjes. Voeg de norivellen, sesamzaadjes, lente-ui, sesamolie en sojasaus toe. Kruid met peper en meng. Scheur de vis in stukjes en voeg dit ook toe aan het geheel. Meng voorzichtig en schep op in mooie, diepe borden.

Smakelijk!

Voor meer inspiratie, vind je hier de recepten pagina van Delhaize.

2 Comments

    • As Cooked by Ginger

      Hoi! De rode rijst is evenzeer gewoon een vorm van volkoren rijst. Je kan dus gerust een andere volkoren rijst gebruiken als je geen rode rijst in huis hebt. De rode variant heeft wel een ietwat nootachtige smaak, wat wel eens een leuke afwisseling kan zijn 😉 Groetjes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *