Vis

Viskoekjes met een Oosterse salade

Ik ben fan van koekjes. Het is één van mijn favoriete dingen om te bakken. Koekjes, koekjes, koekjes. Heerlijk! Als ik dan eens koekjes als hoofdgerecht moet eten, ja, dan ben ik daar natuurlijk niet rouwig om. Wie zou dat wel zijn? Natuurlijk zijn het geen zoete koekjes, maar zoute koekjes. ZO erg is het nu ook weer niet gesteld met mijn koekjesverslaving. Het gaat om heerlijke koekjes met vis en Oosterse smaakjes erin. Klinkt dat lekker? Volg dan maar snel even mee…

unnamed (18)

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 kabeljauwfilets

sap van 1 limoen

1 el gemberpoeder

2 el vissaus

6 el (glutenvrije) bloem

1/2 rode peper

1 ei

1 el versnipperde peterselie

1/2 tl currypoeder

peper

Voor de salade: gemengde sla, sojascheuten, rode zoete paprika, pindanoten

unnamed (20)

Bereiding:

Snijd de kabeljauwfilets in hele kleine stukjes (zoals je een tartaar zou snijden) en doe ze in een mengkom. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de bloem. Meng alles goed onder elkaar en kruid met peper. Voeg vervolgens de bloem toe, maar niet alles tegelijk. Begin met bvb drie eetlepels en bekijk dan hoe stevig het mengsel is. Als je filets wat kleiner waren, kan het dat je genoeg hebt met wat minder bloem. Het mengsel moet niet héél stevig zijn (je moet er geen balletjes van kunnen rollen), maar lijkt eerder op een dik pannenkoekendeeg.

unnamed (19)

Verhit een klont boter in een grote pan en schep er vervolgens kleine hoopjes van het mengsel in. Ik deed dit met de pollepel en maakte ongeveer 10 kleine koekjes (zie foto). Laat goed aanbakken aan één kant voordat je ze omdraait. Korst aan beide kanten aan op hoog vuur en zet het vuur dan wat lager zodat ze aan de binnenkant verder kunnen garen zonder te verbranden.

Maak de salade klaar op twee borden. Je kan de sojascheuten rauw bij de salade doen of kort even aanstoven met wat vis- en/of sojasaus.

unnamed (27)

Als saus kan je verschillende dingen doen. Ofwel geen saus als je dat voldoende vindt, ofwel pindasaus, gember-citroensausje, sojasaus of een tahinidressing. Zelfs met tartaarsaus zou het best lekker zijn! Laat je creativiteit de vrije loop.

Oh, en laat het smaken!

unnamed (21)

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *