Feestdagen,  Vis

Kerstmenu – Hoofdgerecht – Vis: Gegrilde tonijn met patatjes uit de oven en pikante courgette

Toen ik jullie vroeg wat jullie graag zagen verschijnen voor het kerstmenu dit jaar, kreeg ik verschillende requests door. Gezond, veggie, zeevruchten, vis,… Vegetarisch, zeevruchten en gezond heb ik al gecovered. Daarom gaan we nu aan de VIS. Ook dit is best nog een gezond gerechtje, met een lichte groente en een gezond stukje vis. 

Om het over tonijn te hebben,.. Je kan het bakken, grillen, rauw eten. Allemaal zo lekker! Als ik een verse tonijnsteak krijg, MOET die maar kort gebakken zijn. Als ik een volledig doorbakken tonijnsteak krijg, ben ik geen blij mens. Het is gewoon ook veel beter van smaak als het nog lekker rauw is, hmmm! 

Vandaag dus als hoofdgerecht voor kerst, thema fish, een verrukkelijke, kraakverse tonijnsteak. Genieten.

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 tonijnsteaks 

1 courgette

6 tal krieltjes (meer als je dit niet ikv een menu eet)

verse basilicum

peper, zout, rozemarijn, oregano

1/2 rode peper

Bereiding:

Was de krielaardappelen en snijd in blokjes. Doe ze in een ovenschaal en voeg wat olijfolie, peper, zout en rozemarijn toe. Meng en zet 30 minuten in een oven van 180°C. Schep in de helft even om.

Doe wat olijfolie in een kommetje en voeg versnipperde, verse basilicum toe. Smeer er de tonijnsteaks mee in en zet apart.

Schil de courgette met de dunschiller in lange slierten. Versnipper de rode peper. Verhit een flinke scheut olijfolie in een wokpan en voeg er de courgette en rode peper aan toe. Kruid met peper, zout en oregano en stoof enkele minuten aan. Zet apart en houd warm.

Verhit een grillpan en bak er de tonijn in aan. Twee minuten aan de ene kant en twee minuten (ongeveer, hé ;-)) aan de andere kant.

Dresseer de borden en laaaaat hetttt smaaaaaaken <3

Enjoy,

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *