Chocolade bananenmuffins
Hoe geweldig lekker zien deze chocolade bananenmuffins eruit? Je moet het toegeven, je zou ze zo uit de foto willen plukken. Helaas is dat geen optie maar wat ik jullie wel kan beloven, is dat deze muffins in een handomdraai gemaakt zijn. Hoezo dan?
- Ze bevatten slechts 10 ingrediënten die je waarschijnlijk allemaal in huis hebt.
- Je hebt er maar één mengkom, een garde en een spatel voor nodig.
- Ze moeten maar 20 à 25 minuten in de oven.
Dan is het enkel nog laten afkoelen en smullen maar. De muffins werden hier 100% goedgekeurd door de kindjes en door mezelf. De balans tussen bananensmaak en chocoladesmaak zit helemaal goed en ze zijn gewoon YUMMIE!
Benodigdheden, voor 12 muffins:
2 grote, overrijpe bananen
180 g patisseriebloem
60 g ongezoet cacaopoeder
120 g vanilleyoghurt (of natuuryoghurt met 1 el vanillesuiker of 1 tl vanille extract)
1 tl bicarbonaat
snuf zout
60 ml zonnebloemolie
100 g lichtbruine suiker
1 ei
120 g pure chocolade, grof gehakt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Plet de bananen met een vork tot er zo goed als geen stukjes meer inzitten. Voeg er de yoghurt en bicarbonaat aan toe en meng glad met de garde. Je ziet vrij snel dat de bicarbonaat haar werk begint te doen. Het beslag zal een beetje kleine belletjes beginnen vormen.
Voeg de zonnebloemolie, suiker en het ei toe en klop tot één geheel met de garde.
Voeg nu de droge ingrediënten toe, namelijk de bloem, het cacaopoeder en zout. Meng en voeg de grof gehakte chocolade toe. Spatel deze eronder.
Neem er een muffinplaat bij en verdeel er muffinpapiertjes over. Verdeel het deeg over de 12 gaatjes en bak 20 tot 25 minuten. Laat volledig afkoelen en eet op!
Tips:
- Je kan de muffins perfect invriezen. Doe dit wanneer ze nog super vers zijn, dus op de eerste dag. Wikkel ze (als ze afgekoeld zijn) in plasticfolie en vries in. Ontdooien kan gewoon door ze op het aanrecht op temperatuur te laten komen en dan uit de plasticfolie te halen.
- De muffins blijven een drietal dagen goed. Daarna zijn ze nog oké, maar beginnen ze droger te worden.
- Ik geef ze wel eens als traktatie aan de kinderen of als verrassing in de boterhamdoos. Beide kindjes waren hier dolenthousiast over de muffins!
- De grote stukken chocolade zijn optioneel. Deze kan je uiteraard weglaten maar zorgen wel voor die diepe chocoladesmaak.
- Voeg gerust walnoten, pecans of hazelnoten toe aan het beslag.
Veel bakplezier en laat ze smaken!
Laurence
Fan van bananengebakjes? Dan is dit bananenbrood zeker en vast iets voor jou. Blijf je liever bij de muffins, maar wil je ze ook eens puur natuur proeven (zonder chocolade). Neem dan zeker eens een kijkje bij mijn mega easy bananenmuffins! Uiteraard kan je me nog altijd volgen op Instagram voor mijn dagelijkse kookavonturen.
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Chocolade bananenmuffins
Equipment
- Oven
- Muffinplaat & muffinpapiertjes
Ingrediënten
- 2 grote bananen overrijp
- 120 g vanilleyoghurt
- 1 tl bicarbonaat
- 60 ml zonnebloemolie
- 100 g lichtbruine suiker
- 1 ei
- 180 g patisseriebloem gezeefd
- 60 g cacaopoeder ongezoet
- snuf zout
- 120 g pure chocolade grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Plet de bananen met een vork totdat er zo goed als geen stukjes meer inzitten.
- Voeg de yoghurt en het bicarbonaat toe. Meng met de garde tot een glad geheel.
- Voeg de zonnebloemolie, lichtbruine suiker en het ei toe en klop glad met de garde.
- Voeg de bloem, cacaopoeder en zout toe en meng met de spatel tot één geheel.
- Spatel er de grof gehakte chocolade onder en je deeg is klaar.
- Verdeel 12 muffinpapiertjes over de muffinplaat. Verdeel er het deeg over en bak 20-25 minuten.
- Laat volledig afkoelen en eet op!
19 Comments
Sarah
Vanochtend gebakken als vieruurtje maar ze zijn al bijna op oeps. Super lekkere muffins! Heel luchtig maar toch een rijke chocoladesmaak. Ik voegde nog een handje gehakte noten toe voor extra crunch.
As Cooked By Ginger
Geweldig om te horen! Hier gingen ze er ook héél snel door 🙂
Loes
Heerlijk!!!
As Cooked By Ginger
Dankjewel! 🙂
Joyce
Echt super lekker recept! Ik heb enkel de vanille yoghurt moeten vervangen door vanille soja, omdat ik koemelkvrij moet eten, maar dan nog zijn deze heerlijk!!!
Bedankt!
As Cooked By Ginger
Heel leuk om te horen en super om te weten dat het ook met sojayoghurt kan. Heel handig om te weten voor veel mensen 🙂
Kathleen
Deze vandaag voor de 1ste keer gemaakt! Wat zijn ze super lekker! Ook bij de kinderen vallen ze in de smaak!
As Cooked By Ginger
Joepie! Doet me veel plezier!
Bianca
Heel lekkere muffins! Gemakkelijk om te maken en vooral maar 1 kom afwas! Winner!
As Cooked By Ginger
Super leuk om te horen, merci!
Maddy
Omg, die zijn niet lekker maar suuuupppperrrrlekkkerrr. Tijd om uit te drogen gaan ze niet hebben
As Cooked By Ginger
Ohhh geweldig!! 🙂
Loes Vanvinckenroye
Wow! De muffins zijn super zacht en zo zo lekker. Klaar in een handomdraai en ook handig on the go. De tip om het te bewaren in de diepvries is heel erg handig maar niet nodig in dit geval 😉
As Cooked By Ginger
Doet me superveel plezier om te lezen, dankjewel!!
Isabelle
Superlekker!! Maar waardoor dien je de banaan te vervangen als je er uitsluitend chocolade muffins wil van maken? Alvast bedankt!
As Cooked By Ginger
Hoi! Dan verwijs ik je graag door naar mijn verschillende recepten voor chocolademuffins. Als je in de zoekbalk ‘chocolade muffins’ intikt, ga je op verschillende lekkere recepten zonder banaan uitkomen. Veel bakplezier!
Laurence
Nathalie America
Zalig lekker
Jana
Toppertjes!!
Anne
Super lekker! Gaat ook met skyr! Had 50g cacaopoeder gedaan en was eigenlijk ook voldoende. Een super smeuïge en lekkere muffin. Ik heb ze gebakken op 170 met low steam 👌🏻