
Bananenmuffins
Ik heb nog eens een ontbijtje voor jullie vandaag. Dat gebeurt niet zo vaak omdat ik nogal eentonig ontbijt. Een volkoren boterham met muizenstrontjes of yoghurt met granola en fruit. Af en toe mag het echter eens iets anders zijn, hé. Vandaar deze oplossing: Bananenmuffins!
Een perfect on-the-go ontbijtje. Je moet ze ’s morgens maar meegraaien en je bent klaar. Je kan ze vijf dagen in de koelkast bewaren dus als je ze in het weekend bakt, ben je meteen klaar voor de hele week.
Psst, ze zijn perfect peuterproof. Julien heeft ze meer dan goedgekeurd!
Benodigdheden, voor 9 muffins:
160 g havermout
2 rijpe bananen
2 eieren
125 g natuuryoghurt
3 tl ahornsiroop
2 tl bakpoeder
zakje vanillesuiker of 1 tl vanille extract
snufje zout
Optioneel: bosbessen, chocolate chips, appelblokjes, frambozen,…

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix alle ingrediënten, behalve de optionele toevoegingen, in de blender tot een glad beslag. Voeg eventueel nog fruit of chocolate chips toe indien gewenst. Ik voegde appelblokjes toe. Neem er de muffinplaat bij en doe er negen papiertjes in. Giet het beslag erin en bak 20 minuten. Laat afkoelen voordat je er van eet.
TIP 1: Voeg gerust kaneel of een beetje kardemom toe aan het beslag.
TIP 2: Je kan de muffins ook invriezen. De avond voordien uithalen en ’s morgens opsmullen.
Smakelijk!



6 Comments
Barbara
Heerlijk. Ik maakte ze vandaag weer. De helft met wat stukjes appel (en wat amandelextract), de andere helft met dikke brokken chocolade. Ik heb ze ook al in de vriezer gestopt en dat werkt in beide gevallen inderdaad perfect. Wij eten ze hier als ontbijtje on-the-go. Heerlijk dat de muffins zo lekker smeuïg blijven. Handiger en lekkerder dan bananenbrood als je het mij vraagt.
As Cooked By Ginger
Wat super leuk om te lezen. Ze zijn inderdaad smeuïg en drogen niet uit in de vriezer.
Ik ben zelf ook echt fan van deze als on the go snack/ontbijtje.
Bedankt voor je fijne reactie!
Pingback:
Pingback:
An Martens
Heerlijke muffins, alleen krijg ik ze niet makkelijk uit de papieren vormpjes. Tips?
As Cooked By Ginger
Hoi! Ik werk ook vaak zonder papiertjes en spuit de bakvorm stevig in met bakspray of ik vet in met boter en bestrooi met bloem.
Dan heb je geen problemen met de papiertjes 🙂 Het helpt ook om de meest kwaliteitsvolle papiertjes te kopen, die plakken vaak minder!
Veel bakplezier! 🙂