De Kinderhoek,  Ontbijt,  Snacks

Bananenmuffins

Ik heb nog eens een ontbijtje voor jullie vandaag. Dat gebeurt niet zo vaak omdat ik nogal eentonig ontbijt. Een volkoren boterham met muizenstrontjes of yoghurt met granola en fruit. Af en toe mag het echter eens iets anders zijn, hé. Vandaar deze oplossing: Bananenmuffins!

Een perfect on-the-go ontbijtje. Je moet ze ’s morgens maar meegraaien en je bent klaar. Je kan ze vijf dagen in de koelkast bewaren dus als je ze in het weekend bakt, ben je meteen klaar voor de hele week. 

Psst, ze zijn perfect peuterproof. Julien heeft ze meer dan goedgekeurd! 

Benodigdheden, voor 9 muffins:

160 g havermout

2 rijpe bananen

2 eieren

125 g natuuryoghurt

3 tl ahornsiroop

2 tl bakpoeder

zakje vanillesuiker of 1 tl vanille extract

snufje zout

Optioneel: bosbessen, chocolate chips, appelblokjes, frambozen,…

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Mix alle ingrediënten, behalve de optionele toevoegingen, in de blender tot een glad beslag. Voeg eventueel nog fruit of chocolate chips toe indien gewenst. Ik voegde appelblokjes toe. Neem er de muffinplaat bij en doe er negen papiertjes in. Giet het beslag erin en bak 20 minuten. Laat afkoelen voordat je er van eet.

TIP 1: Voeg gerust kaneel of een beetje kardemom toe aan het beslag.

TIP 2: Je kan de muffins ook invriezen. De avond voordien uithalen en ’s morgens opsmullen.

Smakelijk!

2 Comments

  • Barbara

    Heerlijk. Ik maakte ze vandaag weer. De helft met wat stukjes appel (en wat amandelextract), de andere helft met dikke brokken chocolade. Ik heb ze ook al in de vriezer gestopt en dat werkt in beide gevallen inderdaad perfect. Wij eten ze hier als ontbijtje on-the-go. Heerlijk dat de muffins zo lekker smeuïg blijven. Handiger en lekkerder dan bananenbrood als je het mij vraagt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *