Een zachte, lichte en fluffy citroen-yoghurt cake afgewerkt met citroenglazuur en citroenzeste. Veel citroen dus, zonder overheersend te zijn want deze cake is absoluut verrukkelijk!
Meng de suiker, vanillesuiker en eieren tot een schuimig beslag.
Voeg de yoghurt toe en meng.
Voeg de zonnebloemolie toe en meng tot één glad geheel.
Voeg de zeste en het sap van de citroen toe, samen met de gezeefde bloem, bakpoeder en zout. Meng.
Voeg als laatste het maanzaad toe en meng nog één keer door.
Giet het beslag in een ingevette langwerpige cakevorm (leg er eventueel een bakpapier in) en bak 50 minuten of tot een prikker er droog uitkomt. Laat vervolgens volledig afkoelen.
Voor de afwerking
Ontvorm de afgekoelde cake.
Meng de bloemsuiker met het citroensap. Voeg het sap lepel per lepel toe en meng steeds tussendoor. Stop wanneer je de gewenste dikte hebt en giet het over de cake.
Werk af met citroenzeste.
Notities
De meest gestelde vraag over deze cake: Kan ik ook andere yoghurt gebruiken? YES, ik maakte hem al met volle natuuryoghurt en dat kan ook perfect. Griekse yoghurt gaat de cake iets vaster van structuur maken dus ik raad de volle natuuryoghurt aan als je een alternatief zoekt.