Ga terug

Citroen-yoghurt cake

As Cooked By Ginger
Een zachte, lichte en fluffy citroen-yoghurt cake afgewerkt met citroenglazuur en citroenzeste. Veel citroen dus, zonder overheersend te zijn want deze cake is absoluut verrukkelijk!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Rusttijd: 60 minuten 15 minuten
Totale tijd 2 uur 25 minuten
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 10 porties

Equipment

  • Langwerpige bakvorm

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 300 g patisseriebloem
  • 280 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker = 16 g
  • 300 g sojayoghurt
  • 3 eieren
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 citroen zeste en sap
  • 2 el maanzaad

Voor de afwerking

  • 150 g bloemsuiker
  • 4 el citroensap
  • zeste 1/2 citroen

Instructies
 

Voor de cake

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Meng de suiker, vanillesuiker en eieren tot een schuimig beslag.
  • Voeg de yoghurt toe en meng.
  • Voeg de zonnebloemolie toe en meng tot één glad geheel.
  • Voeg de zeste en het sap van de citroen toe, samen met de gezeefde bloem, bakpoeder en zout. Meng.
  • Voeg als laatste het maanzaad toe en meng nog één keer door.
  • Giet het beslag in een ingevette langwerpige cakevorm (leg er eventueel een bakpapier in) en bak 50 minuten of tot een prikker er droog uitkomt. Laat vervolgens volledig afkoelen.

Voor de afwerking

  • Ontvorm de afgekoelde cake.
  • Meng de bloemsuiker met het citroensap. Voeg het sap lepel per lepel toe en meng steeds tussendoor. Stop wanneer je de gewenste dikte hebt en giet het over de cake.
  • Werk af met citroenzeste.

Notities

  • De meest gestelde vraag over deze cake: Kan ik ook andere yoghurt gebruiken? YES, ik maakte hem al met volle natuuryoghurt en dat kan ook perfect. Griekse yoghurt gaat de cake iets vaster van structuur maken dus ik raad de volle natuuryoghurt aan als je een alternatief zoekt. 
Trefwoord Cake, Citroen, Vanilleyoghurt