Muffins & Gebakjes,  Snacks

Popcorn met ahornsiroop en pecannoten

Popcorn met ahornsiroop en pecannoten betekent maar een ding: snack-time! Een flinke doos popcorn, dat kan af en toe wel eens smaken. Het is niet iets dat ik wekelijks eet, maar af en toe kan ik het wel lusten. Als ik naar de film ga, wat zelden zal gebeuren, neem ik altijd popcorn. ALTIJD. Omdat ik vind dat je nergens zo lekkere popcorn kan krijgen dan in de bioscoop. Dat kan ook gewoon zijn omdat ik het nog nooit elders gekocht en geproefd heb, hoor. Die gedachte kwam recent in me op en daarom probeerde ik zelf nog eens een zoete variant te maken. Zeer geslaagd, al zeg ik het zelf.

Benodigdheden, voor 2 personen:

70 g maïskorrels voor popcorn

40 g pecannoten

40 ml ahornsiroop

60 g bruine suiker

30 g boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pof de maïskorrels tot popcorn door ze in een grote kom te doen, af te dekken en een 2-tal minuten in de microgolfoven te zetten. Wanneer de slofjes 2-3 seconden van elkaar af beginnen te zijn, haal je de popcorn eruit. Verwijder de korrels die niet geploft zijn.

Snijd de pecannoten grof en voeg toe aan de popcorn.

Doe de ahornsiroop, bruine suiker en boter in een steelpan en verhit op middelmatig vuur totdat het één glad geheel wordt. Laat het dan nog 2-3 minuten koken terwijl je continu roert en giet het vervolgens over de popcorn en pecannoten. Meng heel goed.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spreid de popcorn erover uit. Bak 10 minuten, laat volledig afkoelen en eet op!

Tips:

  • De suikermengeling mag lichtjes karameliseren, daarom laten we hem nog enkele minuten koken op het vuur. Om er een ietwat gebrande smaak in te krijgen.
  • Je kan de pecannoten ook weglaten als je deze er liever niet bij hebt of je kan ze vervangen door walnoten.
  • Deze popcorn is ideaal als lekkere snack, maar kan je ook als topping gebruiken, voor bijvoorbeeld deze taart met witte chocolade. Al denk ik ook aan chocomousse of ijsjes.

Smakelijk!

Ben jij een echte snacker? Check dan zeker eens deze chocoladerepen met amandel of deze yummy peanut butter cups. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Popcorn met ahornsiroop en pecannoten

As Cooked By Ginger
Lekkere, zoete popcorn met ahornsiroop en pecannoten. Popcorn en pecannoten met een laagje van ahorn, bruine suiker en boter,.. dé ideale movie-snack.
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Snack
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 70 g maïskorrels voor popcorn
  • 40 g pecannoten grof gehakt
  • 40 ml ahornsiroop
  • 70 g bruine suiker
  • 30 g boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bakplaat eruit en leg er een vel bakpapier op.
  • Doe de maïskorrels in een mengkom, dek af en zet enkele minuten in de microgolfoven. Wanneer de plofjes 2-3 seconden van elkaar af zitten, haal je de popcorn eruit.
  • Voeg de pecannoten toe aan de popcorn.
  • Doe de ahornsiroop, bruine suiker en boter in een steelpan. Smelt op middelmatig vuur. Wanneer alles tot één geheel versmolten is, kook je het nog een 2 tal minuten onder continu roeren.
  • Giet bij de popcorn en pecannoten en meng heel goed.
  • Spreid uit over de bakplaat en bak 10 minuten.
  • Laat afkoelen en serveer.
Trefwoord Pecan, Popcorn

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept