Ontbijt,  Snacks

Chiapudding

De allereerste keer dat ik chiapudding at, vond ik het toch niet zo geweldig. Het was zo glibberig. Ik werd er na een tijdje zelfs misselijk van. Ik dacht dus dat ik het niet lekker vond, maar eigenlijk maakte ik hem gewoon verkeerd. Met enkel melk en wat kaneel. Deze keer deed ik er nog een aantal andere ingrediënten bij die ervoor zorgden dat het een heerlijk ontbijtje werd. Zo zie je maar dat je niet alles na één keer proeven al kan afschrijven.

Waag dus zeker nog eens een poging met dit lekker recept. Het is een ontbijtje dat ervoor zorgt dat je je dag met voldoende energie kan starten. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen!

unnamed (10)

Benodigdheden, voor 1-2 personen (1 hele grote portie of 2 kleinere):

6 el chiazaad

300 ml havermelk (of melk naar keuze)

1 rijpe banaan

1 el pindakaas (of notenpasta naar eigen keuze)

2 tl ahornsiroop

handvol bevroren rode vruchten

unnamed (9)

Bereiding:

Als je deze chiapudding als ontbijt wilt eten, is het belangrijk dat je hem de avond ervoor alvast maakt. Anders krijgt het chiazaad niet de tijd om het vocht op te nemen en in te dikken.

Doe alle ingrediënten, behalve het chiazaad, in de blender. Mix tot een glad geheel en giet over in een kommetje. Meng er het chiazaad goed onder en zet afgedekt in de koelkast voor een nachtje.

Haal de volgende morgen je chiapudding uit de koelkast en roer alles nog eens goed om. Werk af met wat fruit naar keuze, wat noten en/of granola en eventueel wat kokospoeder, moerbeien,…

Een perfecte start van de dag. Geniet ervan!

unnamed (21)

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *