Lunch

Quinoasalade met zongedroogde tomaat

Quinoasalade met zongedroogde tomaat. Who doesn’t love a goed quinoaslaatje. Toch? Quinoa is ten huize Ginger een zeer veel gebruikt ingrediënt. Ik maak het heel vaak klaar met een heleboel groentjes eronder gemengd en heb zo lunch voor een paar dagen.

Chick-Fil-A vs Quinoa

Husband krijgt op het werk in Cleveland elke middag een uitgebreide lunch. BLT sandwiches, kip gyros, een Indische schotel, burritobowls, pizza,.. En op woensdag is het altijd Chick-Fil-A. Ontzettend geliefd door de Amerikanen, not so much door husband. Hij liet me subtiel weten dat als ik op dinsdag toevallig lunch gerechtjes moest uittesten, dat hij die gerust woensdag als lunch wilde opeten. Haha, subtiel!

Deze quinoasalade is ideaal als lunch on the go. Natuurlijk ook lekker als je gewoon van thuis werkt, maar het is een salade die je perfect op voorhand kan klaarmaken. Je kan hem ook in grote porties klaarmaken. Zo heb je meteen je lunch voor een paar dagen al klaar staan.

Gezond, voedzaam, verzadigend, goed voor de darmflora en gemakkelijk. Oh, en super lekker natuurlijk!

Wat heb je nodig?

  • Quinoa
  • Feta: Gemarineerde of gewone, dat mag je zelf kiezen.
  • Zongedroogde tomaatjes: Degene die je zelf het lekkerst vindt. Ik vind persoonlijk de half zongedroogde tomaatjes su-per lekker.
  • Komkommer
  • Kikkererwten: uit blik
  • Kerstomaten
  • Rucola

Wat moet je doen?

Makkie! Je kookt je quinoa gaar in dubbel zoveel water en laat het nadien volledig afkoelen. Zet ondertussen al je andere ingrediënten klaar.

Snijd de zongedroogde tomaten eventueel wat fijner, snijd de komkommer in kleine blokjes, spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Snijd de kerstomaten in twee of vier en hak de rucola grof. Dit is optioneel, je kan de rucola ook gewoon zo toevoegen.

Doe al deze ingrediënten in een kom en verkruimel er de feta bij. Voeg dan de afgekoelde quinoa toe en meng goed. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Voeg eventueel wat citroensap toe aan de salade. Ook lekker!
  • Je kan ook een blokje kip- of groentebouillon in het kookwater van de quinoa doen. Dit geeft extra smaak aan je salade.
  • Toevoegingen: Voeg gerust extra groentjes naar keuze toe en noten zoals pistache en amandel gaan hier ook heel goed bij.
  • Op voorhand maken: Je kan de salade perfect op voorhand maken, zo is hij zelfs lekkerder want de salade krijgt de kans om koud te worden en de smaken hebben meer tijd om tot hun recht te komen.
  • Bewaren: De salade blijft drie dagen goed in de koelkast. Als je hem meerdere dagen op voorhand maakt. Leg de kerstomaten dan bovenop de salade en meng ze er nog niet onder.

Laat het smaken!

Laurence

Ook zo’n fan van quinoa als mezelf? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze gerechten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Quinoasalade met zongedroogde tomaat

As Cooked By Ginger
Een frisse en gemakkelijke quinoasalade met zongedroogde tomaat. De perfecte lunch om mee naar je werk te nemen!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Kleine kookpot of steelpan
  • Mengkom

Ingrediënten
  

  • 120 g quinoa
  • 1/2 blokje kipbouillon of groentebouillon
  • 12 (half) zongedroogde tomaten in stukjes
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • 20 kerstomaten in 2 of 4 gesneden
  • 2 handjes rucola grof gehakt
  • 200 g kikkererwten (=uitgelekt gewicht) gespoeld en uitgelekt
  • 120 g feta
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water en laat het vocht volledig inkoken. Voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.
  • Laat de quinoa nadien volledig afkoelen.
  • Meng de (half) zongedroogde tomaten, komkommer, kerstomaten, rucola en kikkererwten. Verkruimel er de feta boven en meng.
  • Voeg de afgekoelde quinoa toe en meng.
  • Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Meng en eet meteen of laat koud worden in de koelkast.
Trefwoord Quinoa, Quinoasalade

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept