Comfortfood,  Super Healthy,  Veggie

Quinoa met zoete aardappel, broccoli en erwtjes

Dit gerechtje is per toeval ontstaan. Ik had een heel plan in mijn hoofd om iets lekkers te maken met quinoa en bloemkool. Ik had nog een halve bloemkool over die stilaan oud begon te worden. Kom ik na het werk thuis aan, ligt het lief in de zetel en is de bloemkool verdwenen. Geen groot raadsel meer. Het lief had de vuilnisbak leeggemaakt en meteen ook maar de bloemkool er mee in gekieperd. Daar ging mijn maaltijdplan. Ik moest dus snel iets anders bedenken want we hadden honger. Even de berging, diepvries en koelkast in gedoken en voilà, dit recept werd geboren. Een gezond, vegetarisch en glutenvrij gerecht. Check!

IMG_3816

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g quinoa

1 grote zoete aardappel

100 g diepvrieserwtjes

1/2 broccoli

handvol pompoenpitten

1 el sesamzaadjes

scheutje sojasaus

peper, olijfolie

IMG_3817

Bereiding:

Kook de quinoa gaar in groentebouillon. Snijd de zoete aardappel in blokjes en snijd de roosjes van de broccoli en kook beide groentjes gaar. Dit kan in één pot met gezouten water, aangezien de kooktijd ongeveer hetzelfde is (ongeveer 6-8 minuten voor beiden). Wanneer het geheel nog een aantal minuten moet koken, doe je er de erwtjes bij. Giet de groentjes af wanneer ze gaar zijn.

IMG_3822

De quinoa zou ondertussen ook gaar moeten zijn, haal deze van het vuur af. Zet de pot waarin je de groentjes gekookt hebt terug op het vuur, verhit er een scheutje olijfolie in en voeg de pompoenpitten toe. Na een paar minuten voeg je alle groentjes toe en stoof je ze aan. Kruid stevig met peper en voeg een scheutje sojasaus toe. Laat het geheel even aanbakken en meng het dan onder de quinoa. Schep in een mooi kommetje en werk af met wat sesamzaadjes. Zo lekker en zo gezond!

Eet smakelijk!

IMG_3818

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *