Vis

Gepaneerde visfilet met een mangosalsa

Een heerlijk knapperig stukje vis met een frisse gezonde salsa. Overheerlijk! Zeker met mooi zomers weer kan weinig me zo smaken als een gezonde en lichte maaltijd. Warm weer en zware maaltijden gaan voor mij niet goed samen. Warm weer en een glaasje rosé dan weer wel. Neem er dus gerust een glaasje bij tijdens het koken/eten van dit recept. De mangosalsa zorgt voor een frisse toets. Mango op zich is al fris en oh zo lekker, maar we hebben hem nog wat extra opgefrist door er een lekkere salsa van te maken. Top!

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 stevige stukken witte vis naar keuze

bloem

1 ei

paneermeel

1 mango (lekker sappig)

1/2 rode ui

verse peterselie of koriander

1 limoen

peper en zout

2-3 vellen tortilla

Bereiding:

Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes. Versnipper de ui en de verse peterselie en voeg bij de mango. Je kan ook voor koriander kiezen als je dat graag hebt. Kruid met peper en zout. Pers de limoen uit over het mengsel en meng goed. Zet in de koelkast.

Neem er twee borden bij. Doe een losgeklopt eitje in het eerste en paneermeel in het tweede. Smeer de visfilets eerst in met wat bloem, haal ze daarna door het ei en dan door de paneermeel. Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met paneermeel.

Scheur de vellen tortilla in stukken, leg ze op de bakplaat en zet ze ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Deze gaan we gebruiken om onze salsa mee op te scheppen. Lekker!

Doe vervolgens een flinke klont boter in een pan en verhit. Bak de vis aan op hoog vuur. Zorg dat je een mooi korstje krijgt. Laat een aantal minuten aan de ene kant bakken, draai dan om, korst aan en zet dan het vuur lager zodat de vis nog binnenin kan garen. Ik deed ongeveer 4 minuten aan de ene kant en 4-5 minuten aan de andere kant. Als je vis dik is, moet je hem iets langer bakken.

Neem twee borden en leg op elk bord een stukje vis. Schep er een goede hoeveelheid mangosalsa langs, wat krokantjes van tortilla en smullen maar.

Smakelijk!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *