Super Healthy,  Vis

Komkommer-radijs salade met miso zalm

Miso, Miso,.. me so happy. Het is een top ingrediënt, een smaakmaker. Je maakt er in een wip een lekkere bouillon mee, maar je kan het, zoals bij deze bewezen, ook gebruiken als marinade voor je vis. Gepaard met deze Oosterse komkommer-radijs salade is het een verrukkelijk gerecht, dat je vrij gemakkelijk op tafel zet. Dat ik nooit al te ingewikkelde dingen maak, dat hebben jullie ondertussen allicht begrepen. Een keuken voor iedereen en dit kan zelfs de grootste keukenkluns klaarmaken. Marinade maken, visje mee insmeren, salade maken, visje garen in de oven en klaar. Klinkt dat een beetje kort door de bocht? Hier alvast wat meer uitleg dan.

unnamed (24)

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de zalm:

2 zalmfilets

2 el miso (misopasta is te koop in de gewone supermarkt)

1 el rijstazijn

2 el sojasaus

1 tl sesamolie

sesamzaadjes

Voor de salade:

1 komkommer (een goede dikke)

20 tal radijzen

2 el sesamzaadjes

2 el rijstazijn

2 el sojasaus

1 el sesamolie en 1 el zonnebloemolie (of 2 sesam, maar ik vind dat persoonlijk een beetje te straf)

2 tl bruine suiker

unnamed (45)

Bereiding:

Meng voor de zalm alle opgesomde ingrediënten en smeer er de zalm mee in. Laat een half uur tot een uurtje marineren. Zet nadien in een oven van 180°C en laat de filets (afhankelijk van de dikte) 20-30 min garen in de oven.

unnamed (26)

Ondertussen maak je de salade. Was de komkommer en draai hem door de spiraalsnijder. Doe het in een mengkom en voeg vervolgens de radijzen, die je gewassen en in vier gesneden hebt, toe. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Sesamzaadjes, rijstazijn, sojasaus, bruine suiker en olie. Voeg toe aan de salade en meng goed. Laat intrekken totdat de vis gaar is.

Serveer en laat het smaken!

unnamed (25)

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *