Super Healthy,  Vis

Zoete aardappelpuree met feta en peterselie, vis en wortelnoedels

Zoete aardappel is voor mij persoonlijk echt een topper. Het is mijn go-to aardappelvervanger en je kan er zoveel leuke dingen mee doen. Puree, frietjes, gratin, als groentje bij de wok, smeuïge soep,… De mogelijkheden zijn eindeloos. Het combineert ook goed met zowel vlees, vis als kaas en met verschillende soorten kruiden en noten. Eigenlijk wil ik zeggen dat de zoete aardappel niet in je keukenkast mag ontbreken. Mijn grootste argument hiervoor? Dit recept!

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 grote zoete aardappelen

4 puree patatjes

2 stukjes witte vis naar keuze, ik nam schelvishaasje

4 dikke wortelen

1/2 blok feta (75g) + wat extra voor de afwerking

verse peterselie

sojasaus

peper, zout, kurkuma

olijfolie en boter

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe hetzelfde met de gewone aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Tijdens het garen van de aardappelen schil je de wortelen en maak je er noedels van met de spiraalsnijder. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de wortelnoedels aan. Kruid met peper en een snufje kurkuma. Voeg een scheutje sojasaus toe en laat de noedels een vijftal minuten op laag vuur verder stoven. Zet apart.

Giet de aardappelen af en plet ze tot een puree. Voeg er een klein klontje boter aan toe. Versnipper flink wat verse peterselie en voeg deze toe, houd een beetje apart voor de afwerking. Verkruimel de feta over de puree en meng deze eronder. Kruid met een beetje zout en peper.

Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze aan in de pan. Probeer ze zo te bakken dat je ze maar één keer moet omdraaien. Dan heb je minder kans dat de vis uit elkaar valt. Dit doe je door de vis lang genoeg aan één kant te bakken en ze dan pas om te draaien.

Neem een serveerring en doe er enkele lepels puree in. Druk goed aan en haal de ring weg. Druk daarop een stukje vis en werk af met de noedels. Werk af met nog wat versnipperde verse peterselie en een beetje verkruimelde feta.

TIP: Ook lekker om af te werken met hazelnoten.

Smakelijk!

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *