Veggie

Bieslookpuree met groene groentjes

Puree is zo’n gerecht dat ik regelmatig uit het oog verlies. Ik eet het helemaal niet vaak, maar als ik het eet, denk ik altijd: Wow, eigenlijk is puree super lekker! En je kan er ook geweldig veel mee doen, zoals praktisch elke groente of kruid onder verwerken, met deze bieslookpuree met groene groentjes als het perfecte voorbeeld.

Puree en ze zeggen nooit nee

Sinds de kleuter naar school gaat en ik dus plots elke avond een warm kostje op tafel moet toveren voor ons spook, staat puree weer met de regelmaat van de klok op tafel. Wat eten kinderen eigenlijk liever dan puree? Oké ja, vermoedelijk spaghetti maar puree staat toch ook heel hoog aangeschreven ten huize Ginger. Liefst de groene (met broccoli) of de oranje (met wortel) en liever niet de witte (met bloemkool). Kleuters, gotta love them.

Bon, ook de volwassenen in dit huis eten graag een keertje puree en van dit gerechtje hebben we met heel het gezin genoten (behalve baby-mans, zij teert nog even verder op melk ’s avonds). Bieslookpuree met groene groentjes. De groentjes worden er mooi op geserveerd voor de ouders en eronder gemengd voor de kindjes. Ideaal!

TIP: Wij aten dit zo, zonder vlees of vis bij en Julien at er een beetje kip bij. Als je toch graag er iets bij serveert, lijkt een kipbrochette, steak, zalm of een stuk witte vis me heel lekker. Bon appétit!

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de bieslookpuree:

500 g bloemige aardappelen (ongeveer)

20 tal stengels bieslook

1 flinke el boter

scheutje melk

peper, zout

Voor de groene groentjes:

300 g groene asperges

150 g broccoli (of broccolini als je die kan vinden)

60 g erwtjes

50 g tuinbonen (kan je bij de diepvriesproducten vinden)

3 stengels lente-ui

sap van 1/4 citroen

1/2 tl sambal

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en voeg de boter en een scheutje melk toe. Plet tot een puree en versnipper de bieslook die je vervolgens aan de puree toevoegt. Meng en kruid met peper en zout. Houd warm.

Snijd de asperges in ongeveer 4 stukken en kook ze in een 4-tal minuten beetgaar. Stoom de broccoli beetgaar. Snijd de lente-ui in ringen en verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Voeg er de lente-ui aan toe en laat kort aanbakken. Voeg vervolgens de asperges en broccoli toe en een 4-tal minuten later de erwtjes, tuinbonen en sambal. Bak nog een paar minuten en kruid met peper en zout. Voeg als laatst het citroensap toe, schep even om en haal van het vuur.

Schep wat bieslookpuree op de borden en verdeel er de groene groentjes over. Laat het smaken!

Laurence

Fan van puree? Check dan zeker ook deze zoete aardappelpuree met feta en vis of deze puree van gepofte krieltjes met gelakte koteletjes en koolsla.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Liefs, Laurence

Bieslookpuree met groene groentjes

As Cooked By Ginger
Deze smeuïge bieslookpuree met de gegrilde groene groentjes is een heerlijk potje comfortfood. Vegetarisch, simpel en overheerlijk!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de bieslookpuree

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 20 stengels bieslook versnipperd
  • 1 el boter
  • 1 scheutje melk
  • peper, zout

Voor de groene groentjes

  • 300 g groene asperges
  • 150 g broccoli
  • 60 g erwtjes
  • 50 g tuinbonen
  • 3 stengels lente-ui in ringen
  • 1/4 citroen
  • 1/2 tl sambal
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

Voor de bieslookpuree

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook een 12 tal minuten of tot de aardappelen gaar zijn.
  • Giet de aardappelen af en voeg er de boter en melk aan toe. Plet tot een puree, voeg er de bieslook aan toe en kruid met peper en zout. Meng en houd warm.

Voor de groene groentjes

  • Snijd de asperges in drie of vier stukjes en kook ze in een viertal minuten beetgaar in gezouten water.
  • Stoom de broccoli beetgaar in een viertal minuten.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Voeg er de lente-ui aan toe en een minuut later de asperges en broccoli. Roerbak enkele minuten.
  • Voeg vervolgens de erwtjes, tuinbonen en sambal toe. Roerbak enkele minuten.
  • Sprenkel er het sap van de citroen over en kruid met peper en zout.
  • Serveer met de bieslookpuree. Smakelijk!

Notities

  • Lekker om zo te eten maar ook lekker met kip, zalm, witte vis of halloumispiesjes.
  • Meng voor de kindjes de groentjes er al onder. Snijd ze in kleinere stukjes voordat je ze eronder mengt. 
  • Tuinbonen kan je in praktisch alle winkels in de diepvries vinden. Je kan ze gewoon zo uit het zakje gebruiken, er moet niets extra mee gebeuren.
Trefwoord Asperges, Broccoli, Erwtjes, Puree

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept