
Tahini-crème met kikkererwten en gestoofde groentjes
Een juiste titel voor dit gerecht uitvinden, was geen simpele opdracht. Je wilt geen te lange titel, maar je wilt iedereen wel overtuigen dat het om een op en top gezond, overheerlijk, verrukkelijk gerechtje gaat. Want dat is dit dus.
Op een avond was ik alleen thuis en had ik ergens een foto zien waaien van een schotel met op de bodem een soort tahin dressing. Meteen begon ik te brainstormen over manieren waarop ik ook zo’n gerechtje kon maken. Ken je dat? Als je continu aan eten denkt en aan manieren waarop je leuke gerechten kan maken. Dat is zo’n beetje het proces dat er vaak in mijn hoofd bezig is. Als ik niet eet, denk ik aan eten of maak ik eten. I love my job!
Zoals ik al zei, is dit gerecht gewoon geweldig. Een échte Ginger. Gezond, gemakkelijk te maken en echt overheerlijk. Nom nom nom!
Benodigdheden, voor 2 personen:
Voor de crème:
125 g Griekse yoghurt
1 flinke tl tahin (sesampasta)
sap van 1 citroen
scheutje olijfolie, peper, zout
Voor de groentjes:
1 broccoli
2 wortelen
150 g kikkererwten (blik)
80 g edamame boontjes (blik)
peper, zout, currypoeder, paprikapoeder, rode pepervlokken, kurkuma
olijfolie
Bereiding:
Snijd de broccoli in roosjes en de wortel in reepjes (zie foto). Kook de wortelen ongeveer 12 minuten en de broccoli 8 minuten in gezouten water. Kook ze gerust in dezelfde pot door de broccoli bij de wortelen te doen als deze ongeveer 4 minuutjes aan het koken zijn.
Giet de groentjes af en bak ze kort aan in olijfolie met peper, zout en rode pepervlokken. Laat nadien volledig afkoelen.
Neem dezelfde pan erbij en bak de kikkererwten en edamame boontjes aan in een scheutje olijfolie. Kruid met 1/4 tl curry, 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 tl kurkuma. Gebruik ook peper en een beetje zout. Laat nadien volledig afkoelen.
Maak de tahini-crème door alle ingrediënten te mengen. Smeer deze crème uit over een groot bord of een mooie schotel. Verdeel de broccoli, wortel, kikkererwten en edamame erover en je ultra gezonde maaltijd is klaar.
TIP: Ik at dit gerecht gewoon zo als hoofdgerecht, maar je kan het zeker ook als onderdeel van een food-sharing etentje op tafel zetten. Wat flatbread erbij en opscheppen maar. Ook als lunch gaat dit gerecht echt een toppertje zijn.
Gewoonweg geweldig!
Laurence

